Flere Ryanair-ruter i vente

Efter lidt over en måned i Københavns Lufthavn melder Ryanair om en belægning på over 90 procent samt overvejelser om flere London-afgange og nye ruter i vente.

Hvis man skal tro Ryanair selv, så har passagererne taget bedre imod selskabet end fagbevægelsen, siden Ryanair den 18. marts gjorde sin entré i Københavns Lufthavn. Først med en enkel rute til Dublin og otte dage senere med tre ruter til London, Milano og Warszawa.

”Vi har en belægning på over 90 procent,” forklarer Ryanairs kommercielle direktør, David O’Brien, til CHECK-IN.dk.

Selskabet flyver i dag to gange dagligt til London Luton og har allerede besluttet at øge til tre gange dagligt, når basen i Københavns Lufthavn til september udvides fra et til to fly. En yderligere øgning kan komme på tale.

”Vi kommer sandsynligvis snart til at udvide antallet af flyvninger til London Luton,” fortæller David O’Brien.

Plads til flere
Tirsdag løftede Ryanair sløret for tre nye ruter fra Københavns Lufthavn til Alicante, Malaga og Budapest. Tre ruter som åbnes til oktober. Dermed er selskabet oppe på i alt 12 åbnede eller annoncerede ruter fra København. Dublin, London Luton, Milano Bergamo og Warszawa Modlin flyves i dag. Til september åbnes til Køln, Madrid og Rom Ciampino. Og til oktober følger ruter til Bruxelles Charleroi og Stockholm Skavsta.

De 12 ruter skal flyves med i alt fire fly baseret i Københavns Lufthavn. Og der er stadig plads til flere flyvninger i flyenes fartplaner. Så flere Ryanair-ruter fra København i selskabets vinterprogram er på vej.

”Vi vil formentlig kunne præsentere flere ruter inden sommeren er omme,” siger David O’Brien.

Ryanair har tidligere anslået, at man vil nå op på 1,7 mio. passagerer fra basen i Københavns Lufthavn. De forventninger er nu opjusteret til 2 mio. passagerer, hvis man måler fra november, når basen med fire fly og mindst 12 ruter er helt oppe at køre, og 12 måneder frem.