Airbus A340-300 (Foto: SAS)

Flere SAS-flyvninger til Shanghai

SAS øger til oktober antallet af ugentlige flyvninger mellem København og Shanghai fra fem til syv. Annonceringen af helt nye langruter kommer så snart som muligt.

SAS har tidligere på året annonceret flere afgange fra København til San Francisco og fra Oslo og Stockholm til New York. Nu præsenterer selskabet yderligere tre ugentlige afgange i langruteprogrammet. Det er to ekstra fra København til Shanghai og en ekstra fra Stockholm til Chicago. Begge ruter bliver dermed betjent dagligt. Fra København til Shanghai er de to nye afgange mandag og onsdag. De nye afgange fra Shanghai til København er tirsdag og torsdag.

Forbedringerne sker ved starten af vintertrafikprogrammet i slutningen af oktober og betyder, at SAS i vinteren 2015/16 tilbyder 108 ugentlige afgange mellem Skandinavien og USA og 50 ugentlige afgange mellem Skandinavien og Asien.

”Rejsende til og fra Skandinavien efterspørger en smidig rejse med en god tidstabel og mange afgange. Med disse nye afgange, fornyelsen af vores langrutefly og vores omfattende netværk har vi et utroligt stærkt rejsetilbud til USA og Asien, som vi kommer til at forstærke yderligere den kommende tid. Vi ser frem til at tilbyde kunderne nye rejsemuligheder og byde varmt velkommen ombord på både nye og nyindrette fly,” siger koncernchef Rickard Gustafson fra SAS.

Beholder fly
SAS kunne i juni offentliggøre planer om at øge langruteflåden fra 12 til 16 Airbus A330 og Airbus A340-fly. Det sker ved at beholde fire Airbus A340-fly, som ellers skulle forlade SAS-flåden, når selskabet fra august begynder at modtage fire nye Airbus A330Enhanced-fly.

Det er denne flådeudvidelse, der gør SAS i stand til at øge betjeningen af ruterne fra København til San Francisco og Shanghai, fra Stockholm til New York og Chicago samt fra Oslo til New York. Ruter, der fra 26. oktober alle vil blive betjent dagligt. Desuden vil SAS 15. september åbne en helt ny rute fra Stockholm til Hong Kong. En rute, der skal betjenes med en kombination af Airbus A340-fly og selskabets første Airbus A330Enhanced-fly.

Indsnævret feltet
Ekspansionen af langruteprogrammet stopper dog ikke her. SAS har tidligere ikke lagt skjul på, at man har planer om at bruge de ekstra fly til også at åbne tre helt nye langruter. Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i sidste uge, så har SAS indsnævret feltet af mulige nye langruter til 12.

Det er Miami, Los Angeles, San Francisco, Shanghai, Singapore, Hong Kong, Orlando, Boston, Manila, Houston, Seoul samt Ho Chi Minh City.

SAS flyver allerede på Houston fra Stavanger, og har problemer med at få solgt sæderne på Boeing 737-flyet, der har 44 Business Class-sæder. Herudover åbnes en rute fra Stockholm til Hong Kong i midten af september, ligesom det allerede er besluttet at øge med en ekstra frekvens fra København til San Francisco.

SAS flyver altså allerede i dag til San Francisco, Shanghai og Houston samt åbner til Hong Kong til september. Når destinationerne alligevel er med på listen, så skyldes det, at SAS ser på muligheden for at åbne ruterne fra en anden skandinavisk lufthavn, end de eksisterende ruter flyves fra. For eksempel kunne ruten København – Shanghai suppleres af en Stockholm – Shanghai rute.

Helårsruter til Miami, Los Angeles, Boston, Seoul og Ho Chi Minh City er de mest oplagte kandidater, mens SAS også har peget på potentialet i sæsonruter til Singapore og Manila. Selskabet forventer at offentliggøre de tre nye langruter så snart som muligt.