Flere SAS-ruter med A320

SAS har tilføjet flere ruter med de ‘nye’ Airbus A320-fly. Flyene vil blive indsat på i alt 44 ruter fra København, og premiereflyvningen finder sted allerede den 22. december.

Lørdag den 22. december får SAS-basen i København ifølge Airlineroutes en tidlig julegave. Denne dag sættes det første af ni Airbus A320-fly i drift. Flyene vil blive løbende indfaset i løbet af 2013 og skal erstatte de aldrende MD80-fly.

Oprindeligt var det planen, at premiereflyvningen med A320 skulle foregå i begyndelsen af januar måned. Den er nu fremrykket til lørdag den 22. december, hvor rutenummer SK454 kl. 08.30 forlader Københavns Lufthavn med kurs mod Oslo´s Gardermoen-lufthavn. Flyet skal senere på dagen kl. 12.25 flyve en rundtur til Rom og slutter dagen med en tur til Bergen kl. 21.00.

Lillejuleaftensdag den 23. december kommer Málaga og Manchester på A320-rutekortet, mens passagererne fra København til Athen får fornøjelsen at det nye fly på selve juleaftensdag. Første A320-flyvning til London-Heathrow finder sted den 29. december, hvorefter resten af i alt 44 ruter fra København følger efter i de første måneder af det nye år samt i løbet af sommeren.

44 ruter fra København
Airbus A320-flyet vil blive indsat på i alt 44 ruter fra København, heraf de to danske indenrigsruter til Aalborg og Aarhus. Blot en enkeltrute kommer til at udgå fra Sverige, idet Gøteborg-London er indlagt i fartplanen.

Da SAS indtil videre har planlagt omkring 60 ruter fra København i det kommende sommertrafikprogram, vil der være i alt 16 ruter, hvor A320´eren ikke forventes at komme forbi. Det er først og fremmeste indenrigsruten til Billund samt ruterne til Polen og Baltikum. Herudover er det regionale destinationer som Aberdeen, Hannover, Stuttgart, Trondheim og Ålesund.

A320-flyet vil i SAS versionen blive indrettet med i alt 168 sæder. Syv af de ni Airbus A320-200 fly overtages fra indiske IndiGo. Disse fly har en gennemsnitsalder på omkring seks år. De sidste to fly kommer fra konkursramte Spanair med en dåbsattest, der afslører omkring 12 år i luften.