Fly afbrød start fra CPH to gange

Et British Airways-fly måtte to gange tirsdag afbryde sin start fra Københavns Lufthavn. Til sidst blev passagererne sendt med andre fly.

Passagererne på en British Airways-maskine, der tirsdag eftermiddag skulle flyve fra Københavns Lufthavn til London Heathrow, fik hele to starter for pengene. Til gengæld kom Airbus A319-flyet aldrig helt i luften og passagererne måtte til sidst finde andre fly.

Kun få sekunder efter at kaptajnen havde øget motoromdrejningerne og flyet var begyndt at trille ned af startbanen, valgte piloterne at afbryde starten og køre af en taxavej væk fra startbanen. Kaptajnen meddelte over højtalerne, at det var en fejlmelding, der havde fået dem til at afbryde starten og køre tilbage til standpladserne.

Drejet lidt på knapperne
Efter cirka en halv time taxiede Airbus-flyet igen ud til startbanen. Kaptajnen meddelte, at de nu havde talt med mekanikerne, drejet lidt på nogle knapper, tjekket manualerne og var klar til at forsøge en gang til.

Men heller ikke anden gang kom flyet i luften. Efter cirka fem sekunder valgte piloterne igen at afbryde starten. Flyet taxiede tilbage til lufthavnsterminalen og passagererne blev sendt med andre fly til London.

Ifølge Aviation Herald, der rapporterer om flyulykker og hændelser over hele verden, var det muligvis en melding fra flyets computer, om at parkeringsbremsen stadig var slået til, som fik piloterne til at afbryde starten.