Flybe-chef møder jyske virksomheder

Det britisk-finske regionale flyselskab Flybe Nordic har store planer for det danske og nordiske marked. En repræsentant for det relativt ukendte selskab i Danmark bliver hovedtaler ved torsdagens årsmøde i COTRA, der er en forening for rejseaktive vestdanske virksomheder.

Siden Cimber Sterling-konkursen den 3. maj har britisk-finske Flybe Nordic taget flere tilløb til etablering på det danske marked.

Først sad repræsentanter fra Flybe med ved forhandlingsbordet med konkursboets kuratorer, men forlod angiveligt forhandlingerne, da det blev tydeligt, at SAS ikke var indstillet på indgå et billetsamarbejde med selskabet, ligesom adgangen tilat overtageATR72-fly fra konkursboet blev kompliceret af manglende juridisk afklaring af panthaverrettighedersamt ejerskab af motorer og komponenter på flyene.

Flybehar i flere omgange søgt start- og landingstilladelser i Københavns Lufthavn forat kunne etablere sig på flere danske indenrigsruter, og den 24. maj var dergjort klar til pressemøde omkring etableringen af tre indenrigsruter. Et pressemøde, der blev aflyst i ellevte time,og som omhandlede opstart af ruter til Billund, Bornholm og Karup fra den 18. juni.

Nu harFlybe i stedet søgtstart- og landingstilladelser til ruterfra København til Billund ogBornholmfra den22.august. Samtidig harFlybe søgt slots tilruter fra Billund til Oslo og Stockholm-Bromma.

Det skulle dermed være ganske vist, at Flybe er klar til for alvor at indtage det danske marked.

Møder jyske virksomheder
Som en klar understregning af interessen for det vestdanske marked, har Flybe meldt sin ankomst til årsmødet iforeningen COTRA (Corporate Travel Denmark), derrepræsenterer omkring 25større rejseaktive virksomheder i Vestdanmark.

Commercial director Fred Kochak fra Flybe Europe vil torsdag den 14. juni på COTRA´s årsmødepå det nyåbnede Scandic Aarhus Citypræsentere selskabetsplaner for det nordiske og danske marked. Det interesserede publikum består aftravel managers ogrejseansvarlige i de størstevestdanske virksomheder som Bang & Olufsen, Danfoss, Grundfos og Vestas.

På mødet deltager også repræsentanter fra lufthavnene i Billund, Aalborg, Aarhus og Sønderborg, ligesom luftfartsselskaber som Air France-KLM, Lufthansa, Norwegian, SAS og Sun-Air vil være til stede.

I en debat med deltagelse af de jyske lufthavnsdirektører og kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen fra Københavns Lufthavn, vil emnet ‘onestop eller non-stop ud i verden’ blive behandlet. Et emne, der har fået fornyet aktualitetmed den øjeblikkelige svækkelse af de danske indenrigsruter.

Læs mere:

Portræt af bejler til Cimber-konkursboet

Flybe vil lancere tre danske indenrigsruter