(Foto: Harri Koskinen)

Flybe opgiver endnu en skandinavisk rute

Det britiske regionale lavprisflyselskab Flybe må opgive endnu en rute i Skandinavien. Den 23. december flyves der sidste gang mellem Stockholm-Bromma og Oslo.

Sjældent har et flyselskab skabt så mange forventninger i markedet, som det var tilfældet med Flybe Finland (tidl. Flybe Nordic), der er et joint-venture mellem det britiske regionale lavprisflyselskab Flybe samt Finnair.

Efter konkurserne i Cimber Sterling og Skywaysi maj måned, var det meget tydelige meldinger fra Flybe om, at man ville øge sin tilstedeværelse i det skandinaviske marked for at forfølge ambitionen om at blive det største regionale flyselskab i Norden.

Men den forventede satsning er indtil videre ikke blevet til noget. I stedet fortsætter Flybe med at afvikle de relativt få ruter, der blev opereret til lufthavne i Sverige, Norge og Danmark, mens aktiviteterne i Finland er stigende.

Lukker skandinaviske hovedstadsruter
Søndag den 23. december flyver Flybe således den sidste afgang fra Stockholm-Bromma til Oslo. En rute som blev etableret den 2. maj i år med 11 ugentlige afgange. I øjeblikket flyves der kun to gange ugentligt på ruten, og snart er det helt slut.

Tilsvarende valgte Flybe også den 4. november at lukke selskabets rute fra Bromma til København. En rute som havde været i gang siden 23. januar i år med 18 ugentlige afgange. I begyndelsen blev ruten opereret med ATR72-fly, men til sidst var det de noget mindre ATR42-fly, der blev anvendt på ruten.

Udover de to skandinaviske hovedstadsruter har Flybe også lukket ruten fra Trondheim til Helsinki.

En fuser
Tilbage i Skandinavien har Flybe blottre helårsruter, henholdsvis Bergen-Newcastle, Bromma-Tallinn og Norrköping-Helsinki samt sommerruten fra Visby til Helsinki.Herudover operererFlybe en række finske indenrigsruter samt regionale ruter til Baltikum. Samtidig har Flybe Finland for nylig overtaget driften af 12 Finnair-fly, således at detbritisk-finske joint-venture står for en tredjedel af Finnairs europæiske produktion.

Flybe Finland har søgt slotsi Københavns Lufthavn til sommertrafikprogrammet 2013, der går i gang søndag den 31. marts. Her har selskabet specifikt ansøgt omstart- og landingstilladelsertil beflyvning at Bornholm og Karup.

Men denne information er blevet modtaget med skepsis i markedet, der kan konstatere, at Flybe´s entré i det danske marked foreløbigt er blevet en fuser, mere end den forventede store nytårsraket.

Men optimismen er stadig i behold hos Flybe.

“Vi ser stadig mange muligheder for vækst i Skandinavien og i Baltikum. Vi hører ofte fra vores passagerer, hvor meget de værdsætter vores bestræbelser på at skabe billige og bekvemme flyforbindelser fra deres lokale lufthavne, så vi ser frem til at ekspandere i løbet af de kommende måneder,“ siger Fred Kochak, der er Commercial Director hos Flybe Europe.