Usage: All media worldwide Expiry date: Perpetual

Flypersonale skal arbejde 21 dage i træk

Det flyvende personale hos Cathay Pacific skal i den kommende tid arbejde 21 dage i træk. Dette har flyselskabet besluttet som en konsekvens af ændrede karantæneregler i Hongkong.

I weekenden trådte nye karantæneregler i kraft i Hongkong, og i den forbindelse har Cathay Pacific ændret sin politik omkring bemanding.

Således har flyselskabet besluttet at indføre en 21-dages arbejdscyklus for piloter og kabineansatte, hvor de skal isolere sig på Cathays Headland Hotel, hver gang de vender tilbage til Hongkong i denne periode. Efter disse tre uger skal besætningen selvisolere sig i 14 dage på et hotel i Taikoo Shing på Hong Kong Island.

Når selvisolationen er overstået, får besætningsmedlemmerne 14 dage fri, hvilket bringer den samlede vagtcyklus op på i alt 49 dage. Det skriver The Straits Times. På denne måde sikrer Cathay Pacific sig den mest effektive brug af besætningen i forbindelse med de nye karantæneregler. Regeringen i Hongkong håber på forståelse hos flyselskaberne.

”Vi vil appellere til branchens forståelse af behovet for at stramme karantænereglerne og opfordrer branchen til at deltage i vores fælles indsats for at bekæmpe virussen,” udtaler regeringen.

Ekstremt udfordrende måneder
Undtaget for den nye vagtcyklus er medarbejdere, der flyver til og fra Kina, Taiwan og Macau samt blandt andet nogle flyvninger med mellemlandinger i Anchorage i den amerikanske delstat Alaska, der er en stor transitlufthavn for Cathay Pacific.

”Så længe strenge karantæneforanstaltninger fortsætter med at være i kraft i Hongkong og andre steder, vil de kommende måneder være ekstremt udfordrende,” forudser Ronald Lam, kommerciel direktør i Cathay Pacific.

Cathay Pacific skønner, at de nye karantænekrav månedligt vil koste i omegnen af 51,6 millioner dollar (316 millioner kroner, red.), og der er således yderligere omkostninger for flyselskabet under coronakrisen.

En talsmand fra Cathay Pacific har udtalt, at nok personale har meldt sig frivilligt til at deltage i den ændrede vagtcyklus med 21 arbejdsdage i træk. Det kan blive nødvendigt, at nogle medarbejdere melder sig til endnu en 49-dages vagtcyklus efter den første. Alt afhængig af varigheden på reglerne om karantæne i Hongkong, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Cathay Pacific vil fjerne 30 procent af kapaciteten

Dansk Cathay-pilot skrev historie i Grønland

Cathay har tabt 45 millioner kroner om dagen