Flystyrt har kostet 224 mennesker livet

Et passagerfly af typen Airbus A321-200 fra det russiske flyselskab MetroJet styrtede i morges ned i Sinai-ørkenen i Egypten med 224 mennesker om bord.

Lørdag morgen rapporterede de internationale nyhedsmedier, at et irsk indregistreret fly fra det russiske flyselskab MetroJet (tidligere Kolavia, red.) var forsvundet på en flyvning fra Sharkm el Sheikh i Egypten med Sankt Petersborg i Rusland som destination.

Om bord på flyet af typen Airbus A321-200 var 217 passagerer og syv besætningsmedlemmr, da flyet forsvandt over Sinai-halvøen kort efter start.

Lørdag formiddag blev flyvraget fundet i et uvejsomt terræn i Sinai-ørkenen. De egyptiske myndigheder sendte ambulancer af sted til ulykkesstedet og redningsmandskab begyndte at bjærge lig fra flyet, de er brækket over i to. De egpytiske myndigheder meddelte senere lørdag, at det ikke var sandsynligt, at der var overlevende fra flystyrtet.

Sorte bokse er fundet
Flyet med registreringen EI-ETJ forlod Sharm el Sheikh lørdag morgen på rutenummer 7K9268 kl. 04.47 (UTC), og kl. 05.17 (UTC) forsvandt flyet fra radaren i 30.700 fods højde. Ifølge de egyptiske myndigheder kom der ingen nødopkald fra flyet, inden det pludselig forsvandt fra radaren.

Flyet styrtede ned omkring 40 kilometer syd for Al-Arish, der ligger midt på Sinai-halvøen.

Flyproducenten Airbus bekræfter, at EI-ETJ blev produceret i 1997 og er udstyret med to motorer af typen IAE V2533. Samlet havde flyet haft 55.772 timer i luften og i alt 21.175 operationer.

De egytpiske myndigheder meddelte tidligt lørdag aften, at begge flyets såkaldte sorte bokse var blevet lokaliseret. Dermed vil det være muligt at høre, hvad der skete i cockpittet, efter at flyet forsvandt fra radaren samt udlæse alle data fra instrumenterne.

En støttegruppe til Islamisk Stat valgte i løbet af lørdagen at tage ansvaret for flystyrtet ved at hævde, at flyet var blevet skudt ned af sympatisører. Denne påstand har de russiske myndigheder afvist.

Flyselskaberne Lufthansa og Air France har indtil videre besluttet at undgå overflyvning af Sinai-halvøen, indtil årsagen til flystyrtet er fastlagt. De amerikanske og tyske myndigheder har tidligere udsendt advarsler til landenes flyselskaber om at overflyve Sinai-halvøen i en minimumshøjde på 26.000 fod.