Valizo bagageservice i Københavns Lufthavn. (Foto: Valizo)

Flytter indcheckningsskranken ud af lufthavnen

Bagagefirmaet Valizo tilbyder rejsende fra Københavns Lufthavn at foretage afhentning og indcheckning af bagage, så man slipper for at slæbe og stå i kø.

Siden slutningen af 2016 har bagagevirksomheden Valizo tilbudt rejsende primært med charterfly at afhente bagage på hjemadressen og sørge for indcheckning i Københavns Lufthavn.

Konceptet handler om at gøre det mere afslappende og mindre stressende, når man skal rejse på ferie. For et beløb på mellem 395 og 495 kroner kan hele familiens bagage blive afhentet på hjemadressen af medarbejdere fra Valizo, der også sørger for at foretage indcheckningen i lufthavnen. Dermed kan de rejsende gå direkte til sikkerhedskontrollen, hvis de hjemmefra har printet deres boardingkort.

Vi har på forhånd printet boardingkort og bagagetags og tager ud til kunden med dem. Her laver vi en normal check-in procedure, hvor vi checker kundernes pas, billetter og visum, hvis det er til non-Schengen. Vi har taget check-in skranken med hjem til kunderne,” forklarer Valizos administrerende direktør Lars Konrad til CHECK-IN.dk.

For at benytte sig af den nye bagageservice kræver det dog, at man ikke pakker kufferten i allersidste øjeblik. Har flyet afgangstidspunkt før kl. 14.00, vil bagagen blive afhentet på hjemadressen dagen før mellem kl. 16.00 og 21.00. Foregår rejsen efter kl. 14.00, kommer bagagebilen forbi mellem kl. 07.00 og 10.00 samme dag.

Valizo afhenter hele familiens bagage på hjemadressen (foto: Valizo)

“Idéen med at afhente flybagage hjemme hos folk opstod, da vi selv har haft mange oplevelser med stress, jag og slæberier, når vi skulle på ferie med vores familier. Derfor gik vi simpelthen i gang med at undersøge, hvad det ville kræve at blive sikkerhedsgodkendt til at afhente bagage samt checke passagerne ind.”

Tre flyselskaber
Det er dog ikke alle flyselskaber, der er klar til samarbejdet med Valizo. I dag er det således kun selskaberne Thomas Cook Airlines, Atlantic Airways og Danish Air Transport, der har indgået samarbejde med den nystartede virksomhed. Med de tre flyselskaber følger rejsearrangører som Spies, Danski, Nortlander, Apollo og Club La Santa.

“Vi har kun fået positiv respons. Flyselskaberne og rejsebureauerne har været meget interesserede. Der bliver sat store krav til dem i forhold til sikkerhed, og derfor tager det også tid at få aftalerne på plads. Men der kommer hele tiden flere og flere til,” lyder det fra Valizo-direktøren, der fortæller, at man arbejder hårdt på at få nogle store ruteflyselskaber ind i folden.

Netop sikkerheden er meget vital omkring håndtering af andres bagage. Derfor er Valizo også blevet sikkerhedsgodkendt af flyselskaberne og lufthavnen, ligesom selskabets medarbejdere er blevet godkendt af politi og PET. Det har blandt andet været nødvendigt for Valizo at sikre, at bagagen transporteres i henhold til nogle særlige sikkerhedsprocedurer, og at opbevaring af bagagen foregår i overvågede og forseglede lokaler i lufthavnen.

”Vi har brugt to år at nå frem hertil. Vi er i en gråzone rent myndighedsmæssigt og har blandt andet været forbi EU for at afprøve reglerne. Det er en ret kompleks industri med mange aktører, og det hele skal spille sammen,” siger Lars Konrad.

Konceptet skal til udlandet
Selvom der stadig er et godt stykke vej, før Valizo har skabt sig en kritisk masse af kunder til bagageservicen til og fra Københavns Lufthavn, så har virksomheden allerede planer om at komme til udlandet med konceptet. Derfor er selskabets ejere i dag på udkig efter flere investorer.

“Vi har store ambitioner om at komme videre ud i verden. Vi tror, at det her koncept holder – ikke bare i Købehavn – men også udenfor Danmark. I første omgang er planen at starte op i Norden, men står det til os, så skal der da være en Valizia i alle lufthavne i verden. Vi vil simpelthen revolutionere hele synet på bagage, så man på sin rejse kun ser sin bagage, når man skal bruge den. Det er jo fjollet, at man skal starte sin ferie med at være flyttemand. Det er der ikke meget ferie over, siger Lars Konrad.

Valizo drives af Lars Konrad og Christian Kurir Andersen i fællesskab. De har tilsammen erfaringer fra ansættelser i lufthavnens sikkerhedsafdeling, med transport og logistik samt konsulentarbejde for virksomheder relateret til luftfartsindustrien.

 

Relaterede artikler:

Lad håndbagagen gå ombord først

Få styr på reglerne for håndbagage

CPH: Tranferservice en glimrende idé