Virgin Atlantic bliver en del af SkyTeam-alliancen. (Foto: SkyTeam | PR)

Første britiske flyselskab til SkyTeam

Virgin Atlantic bliver optaget som medlem i SkyTeam i begyndelsen af 2023, og bliver dermed en del af en alliance med 341 millioner årlige passagerer og 1.062 destinationer i 170 lande.

Fra begyndelsen af 2023 er der atter 19 medlemmer i SkyTeam, der i april midlertidigt suspenderede samarbejde med Aeroflot, der tidligere har været ét blandt i alt 19 medlemmer.

Det sker, når Virgin Atlantic bliver optaget i luftfartsalliancen, der domineres af Air France-KLM og Delta Air Lines, som det britiske selskab i flere år har haft et tæt samarbejde med omkring transatlantiske flyvninger. Delta Air Lines ejer i øvrigt 49 procent af Virgin Atlantic.

Virgin Atlantic bliver alliancens første britiske medlem. Konkurrenten British Airways hører til i Oneworld, og tidligere har British Midland International (BMI) været medlem af Star Alliance.

Kunderne hos Virgin Atlantic får fremover adgang til et globalt samarbejde med 1.062 destinationer i 170 lande samt 341 millioner årlige passagerer, der dagligt transportere på flere end 10.000 flyvninger. 

Kan samarbejde med nye flyselskaber
Virgin Atlantic har baser i London-Heathrow og Manchester, hvorfra selskabet betjener en lang række destinationer i Nordamerika, Caribien, Storkina, Israel, Nigeria, Pakistan og Sydafrika.

Hos Virgin Atlantic er koncernchef Shai Weiss glad for det nye samarbejde.

“Hos Virgin Atlantic stræber vi efter at skabe tankevækkende oplevelser, der føles anderledes for vores kunder, og SkyTeam deler denne kunderne først-etos. 2022 markerer året, hvor Virgin Atlantic vender tilbage til sit bedste for vores kunder og mennesker, og at blive medlem af SkyTeam er en vigtig milepæl. Vores medlemskab vil give os mulighed for at styrke etablerede relationer med vores værdsatte partnere hos Delta og Air France-KLM, samt åbne muligheder for at samarbejde med nye flyselskaber.”

I SkyTeam kommer Virgin Atlantic til at samarbejde med Aerolineas Argentinas, Aero Mexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, Czech Airlines, Delta, Garuda Indonesia, ITA Airways, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines og Xiamen Air.

 

Relaterede artikler:

Dansker i spidsen for SkyTeam Cargo

ITA bliver medlem af SkyTeam

Kinas største flyselskab forlader SkyTeam