De moderne Recaro-sæder i den nye Embraer E195-E2 til KLM Cityhopper. Foto: KLM Cityhopper

Første Embraer E195-E2 leveret til KLM

KLM Cityhopper har fået leveret sin første Embraer E195-E2, og den nye flytype vil efter planen blandt andet blive sat ind på ruten fra Amsterdam til Billund i midten af marts.

En helt ny version af Embraer-flyet er landet hos KLM Cityhopper.

Det hollandske flyselskab fik tirsdag overleveret en Embraer E195-E2 ved en ceremoni på flyproducentens anlæg i Brasilien. Dermed er KLM Cityhopper nået op på i alt 50 Embraer-fly i flåden.

KLM Cityhopper har en samlet ordre på 35 Embraer E195-E2, hvoraf 10 er på option. 10 af flyene i fast ordre vil blive leaset fra ICBC Aviation Leasing, mens de øvrige 15 fly i fast ordre vil blive leaset fra Aircastle.

Det spritnye fly til KLM Cityhopper har registreringen PH-NXA, og det har 132 sæder – herunder 20 i Business Class, otte i Economy Comfort samt 104 i Economy Class. Passagererne får en øget komfort i form af helt nye BL/SL3170-sæder fra Recaro, som KLM er lanceringskunde på. Business Class-sæderne er med justerbar ryg- og nakkestøtte, og generelt er der mere benplads til samtlige passagerer.

Mindre CO2-udledning og støj
De nye sæder i E195-E2 er desuden udstyret med USB-indgang, ligesom der er WiFi installeret. Herudover byder det spritnye fly på atmosfærisk belysning, og bagagehylderne er gjort mere rummelige.

Embraers nye generation af fly er specielt designet til at udlede færre CO2-emissioner, ligesom det er mere støjsvagt. Flyet udleder 31 procent mindre CO2 per passager sammenlignet med Embraer E190, og samtidig er E195-E2 hele 48 procent mere støjsvagt end sin forgænger. En vigtig ting for Amsterdam Schiphol, hvor der er skrappe regler for støj.

”Den nye E2 vil virkelig gøre en forskel. Tilføjelsen af ​​E195-E2 til vores flåde er en vigtig del af vores plan om at reducere vores CO2-aftryk mindst 50 procent per passagerkilometer inden 2030. E195-E2 er ikke kun et økonomisk attraktivt fly, det passer også perfekt inden for vores bæredygtighedsinitiativ ‘Fly Responsibly’,” siger Warner Rootliep, administrerende direktør i KLM Cityhopper.

E195-E2 til Billund Lufthavn
KLM Cityhopper har tidligere meldt ud, at når næste Embraer E195-E2 ankommer til flåden, vil det blive muligt at indsætte flytypen på ruterne fra Amsterdam til Stockholm Arlanda og Billund Lufthavn. På forbindelsen til den vestdanske lufthavn vil flyet efter planen blive sat ind fra 15. marts på en daglig rotation på rutenummer KL1343/1344.

I øjeblikket benytter KLM Cityhopper især Embraer E175 med 88 sæder på ruten til Billund, men selskabet har blandt andet også benyttet Embraer E190 med plads til 100 passagerer.

Foruden ruterne til Billund og Stockholm vil Embraer E195-E2 – ifølge den seneste tidtabel – også blive sat ind på to andre skandinaviske ruter fra sommertrafikprogrammets begyndelse 28. marts 2021. Der er tale om forbindelserne til Bergen og Gøteborg.

Embraer-flyene udgør hele flåden hos KLM Cityhopper i skikkelse af 17 Embraer E175, der har en gennemsnitsalder på næsten fire år, samt 32 E190 med en gennemsnitsalder på ni år. Og nu altså også én spritny E195-E2.

 

Relaterede artikler:

KLM debuterer med ny flytype i Billund

KLM Cityhopper lancerer WiFi

KLM får 21 nye og større Embraer-fly