Terminal 3 i Wuhan Tianhe International Airport. (Arkivfoto: そらみみ)

Første fly er landet i genåbnet lufthavn i Wuhan

Lufthavnen i Wuhan i Kina, hvor coronavirus første gang blev konstateret, er onsdag blevet genåbnet efter 11 ugers nedlukning. Der ventes op imod 100 afgange på den første åbningsdag.

Den 23. januar i år blev Wuhan Tianhe International Airport lukket ned som følge af nogle meget skrappe restriktioner for at begrænse smitten med coronavirus fra det kinesiske epicenter, hvor det hele opstod.

Nu har den kinesiske regering lempet på restriktionerne, således at den kinesiske millionby den 8. april er blevet genåbnet, hvilket også omfatter banegårde og lufthavne.

Første fly, der landede i lufthavnen i Wuhan efter 76 dages nedlukning, var en Boeing 737-800 fra Xiamen Air, der onsdag morgen kl. 07.19 satte hjulene på asfalten efter at have gennemført en flyvning fra Hangzhou. Det fremgår af data fra Flightradar24.com.

Det var derimod China Eastern Airlines, der kom først på vingerne, hvilket skete med en Boeing 737-800 kl. 07.23. Flyet skulle som rutenummer MU2527 til Sanya på øen Hainan i Det Sydkinesiske Hav.

Kun indenrigsruter
Kinesiske medier rapporter, at hundredevis af rejsende allerede tidligt onsdag morgen strømmede til lufthavnen i Wuhan, og det er planen, at omkring 95 fly med i alt 11.855 rejsende ombord skal sendes på vingerne i løbet af dagen. Det svarer til 125 passagerer per flyvning.

I første omgang er der kun åbnet op for indenrigsflyvninger, mens det ikke vil være muligt at flyve til Beijing.

For at få adgang til lufthavnsområdet skal flypassagererne fremvise en QR-kode, hvor scanneren vil kunne registrere, at der er et gyldigt helbredscertifikat. Samme kode skal fremvises ved indcheckningen samt i gaten.

Lufthavn med 25 millioner årlige passagerer
Normalt har Wuhan Tianhe International Airport omkring 25 millioner passagerer årligt, og det svarer til op imod 80.000 rejsende på hverdage og omkring 600 afgående og ankommende fly, hvilket er lidt mindre end i Københavns Lufthavn.

Det var i Wuhan i Hubei-provinsen, at man først lokaliserede coronavirus, og hovedparten af de indtil videre 81.803 registrerede smittede og 3.333 døde stammer fra dette område.

Før nedlukningen af lufthavnen var der internationale ruter direkte til Paris, Rom, London, Moskva og Istanbul.

 

Relaterede artikler:

SAS aflyser Kina i resten af vinterprogrammet

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter