Første Norwegian-flyvning fra London til Rio de Janeiro (Foto: Norwegian/PR)

Første Norwegian-flyvning til Brasilien

Norwegians første flyvning til den brasilianske storby Rio de Janeiro lettede i søndag fra London Gatwick. Det er det norske selskabs anden rute fra London til Sydamerika.

Flyselskabernes sommertrafikprogram trådte i kraft i går, og det markerede startskuddet på Norwegians nye, interkontinentale rute mellem London Gatwick og den brasilianske storby Rio de Janeiro.

“Flytilbuddene mellem Europa og Brasilien har længe været præget af lav konkurrence og høje priser. Det gør Norwegian noget ved, når vi nu for første gang starter rute mellem London og Rio de Janeiro. Vi ser frem til at gøre Sydamerika endnu mere tilgængeligt for europæiske rejsende og ikke mindst tilbyde brasilianerne billige flybilletter til Europa og adgang til vores store rutenetværk,” siger Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, i en pressemeddelelse.

God forbindelse fra København
Norwegian kommer til at flyve fire gange om ugen med Boeing 787-8 Dreamliner kl. 12.00 fra London Gatwick med ankomst i Rio kl. 19.25 lokal tid. Dermed har danske rejsende fået endnu en mulighed for at komme til Brasilien med blot ét stop, idet Norwegians formiddagsfly fra København kl. 09.50 på hverdage har en perfekt forbindelse til Rio-flyet.

Flyet fra Rio de Janeiro lander i Gatwick kl. 13.35, og det passer også fint med en videre forbindelse til København kl. 15.25.

Vinge-til-vinge med British Airways
Med den nye rute konkurrerer Norwegian direkte med British Airways, der dagligt flyver fra London Heathwow til Rio de Janeiro blot 20 minutter efter, at Norwegian-flyet er lettet fra Gatwick. Både British Airways og Norwegian benytter i øvrigt samme flytype på ruterne mellem London og Rio de Janeiro.

Det er dog ikke alene British Airways, Norwegian kommer til at konkurrere med på flyvninger mellem Rio de Janeiro og Europa. Lufthansa flyver fra Frankfurt til Rio de Janeiro, TAP fra Lissabon, KLM fra Amsterdam, Air France fra Paris, Alitalia fra Rom, Edelweiss fra Zürich og Iberia fra Madrid, så passagererne har mange valgmuligheder.

33 Dreamlinere
Norwegian lancerede sin første interkontinentale rute mellem Oslo og New York i 2013, og i dag er antallet af langdistanceruter ifølge selskabet oppe på over 60. De bliver fortrinsvist betjent af selskabets 33 Boeing 787 Dreamlinere.

Norwegian flyver også mellem Gatwick og Buenos Aires i Argentina, hvor selskabet har startet flere indenrigsruter. Norwegian har også netop fået godkendt en rute mellem Madrid og Lima, hovedstaden i Peru, ligesom en rute til Santiago de Chile længe har været på tegnebrættet.

Relaterede links

Norwegian har fået godkendt rute til Peru

Norwegian tager fem procent af marked i Argentina

Norwegian åbner rute til Brasilien