United Airlines Boeing 767-300ER. (Foto: Wikimedia Commons)

Første transatlantiske rute med gratis COVID-19-lyntest

United Airlines vil som det første flyselskab tilbyde gratis coronalyntests til passagerer. Det sker som et forsøg på ruten fra New York-Newark til London Heathrow.

En række flyselskaber og lufthavne rundt om i verden er den seneste tid begyndt at give passagererne mulighed for at få en lyntest for coronavirus før afrejse. Nu vil det amerikanske flyselskab United Airlines som det første tilbyde gratis lyntest for COVID-19-virus ved transatlantiske flyvninger.

United Airlines vil fra 16. november til 11. december tilbyde gratis lyntests til alle passagerer over to år samt besætningsmedlemmer på udvalgte afgange fra Newark-lufthavnen ved New York til London Heathrow.

Hvis en passager ikke ønsker at blive testet, vil passageren blive ombooket til en anden afgang, og dermed er der garanti for, at alle om bord på flyvningen, bortset fra børn under to år, er testet negative før afgang.

Et middel til at genstarte rejser
“Vi mener, at evnen til at levere hurtige COVID-19-tests vil spille en vigtig rolle for en sikker genstart af rejser rundt om i verden og for at kunne navigere i karantæner og rejsebegrænsninger, især til vigtige internationale destinationer som London,” siger Toby Enqvist, kundechef i United.

De gratis lyntests vil blive tilbudt passagerer, der rejser på United rutenummer 14, der afgår fra Newark-lufthavnen kl. 19.15 på mandage, onsdage og fredage. Passagererne skal bestille tid til testen, som foregår i Newark United Club nær Gate C93 i lufthavnen.

United siger, at flyselskabet vil dele kundefeedback fra lyntestprogrammet med myndigheder på begge sider af Atlanterhavet for at demonstrere effektiviteten af ​​disse programmer som et alternativ til obligatoriske karantæner og rejserestriktioner.

Gode erfaringer fra Hawaii-rute
United har set en positiv indvirkning på efterspørgslen og betydelige stigninger i flyenes belægningsprocenter på de ruter, hvor det har været muligt at få en lyntest ingen afrejse.

Star Alliance-selskabet United Airlines var det første amerikanske flyselskab, der tilbød passagerer valgfri coronatest før afrejse. Tidligere på måneden begyndte flyselskabet at tilbyde passagerer, der rejser fra San Francisco International Airport til Hawaii, muligheden for at få en lyntest på dagen for afrejsen mod et gebyr.

Programmet giver kunder med et negativt resultat mulighed for at omgå Hawaiis obligatoriske karantænekrav. I de første 10 dage af programmet – fra 15.-25. oktober, er antallet af passagerer på San Francisco-Hawaii-ruten steget med næsten 95 procent sammenlignet med den forudgående to ugers-periode.

Forsøg med digitalt sundhedspas
United mener, at den udvikling illustrerer, at der er en stærk efterspørgsel efter rejser, at kunderne er indstillet på at tage en COVID-19-test før af, og at lyntests er et middel til at åbne grænserne igen.

I sidste uge deltog United endvidere i et vellykket forsøgsprogram mellem Newark-lufthavnen og London udført af CommonPass, som er et digitalt sundhedspas, der har til formål at muliggøre sikrere rejser og genåbning af internationale grænser.

De passagerer, der valgte at deltage i programmet, kunne problemfrit levere deres COVID-19-testresultater til de relevante myndigheder.

 

Relaterede artikler:

CPH: Lyntests skal være myndighedsgodkendt

Star Alliance-selskab tilbyder gratis lyntest

Aalborg Lufthavn først med COVID-19-lyntest