Foto: Københavns Lufthavn.

Fortsat tilbagegang i CPH

Flere langrutepassagerer og chartergæster til Egypten kunne ikke forhindre endnu en tilbagegangs-måned i CPH i januar.

I Københavns Lufthavn glæder man sig sandsynligvis ekstra meget til sommerfartplanen træder i kraft i slutningen af marts og taksterne i lufthavnen sænkes fra 1. april. For det vil formentlig vende den negative udvikling, som lufthavnen er inde i øjeblikket med måned efter måned med passagertilbagegang.

Januar blev ingen undtagelse. Her gik lufthavnens passagertal 2,7 procent tilbage sammenlignet med samme måned året før. Takstnedsættelserne bliver ekstra store for de selskaber, som ”feeder” transferpassagerer ind fra provinsen og det skandinaviske opland. Og det er ikke tilfældigt. For det er netop blandt andet transfertrafikken, som giver CPH tilbagegang.

”Vi har de senere måneder set en tendens til, at der er færre, der benytter CPH til at transferere, især til de europæiske destinationer. Samtidig er der stadig et tab af passagerer som følge af Air Berlins konkurs i slutningen af 2017. Til gengæld ser vi fortsat en pæn vækst i de interkontinentale flyvninger til destinationer uden for Europa. Det viser, at vores satsning på at tiltrække nye ruter til CPH også fører til flere rejsende,” pointerer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

Langrutetrafikken steg således med 2,5 procent sammenlignet med jabnuar 2016. I faktiske tal var der dog kun tale om godt 6.700 passagerer.

I løbet af forårsmånederne vil både Air China, Cathay Pacific og Royal Jordanian Airlines gøre deres entré i Københavns Lufthavn. Noget, der helt sikkert vil booste moralen og humøret i Amager-lufthavnen.

Øget trafik til Egypten
Det var ikke kun langruterne, der kunne notere en fremgang i januar. Det samme var tilfældet for chartertrafikkens vedkommende. I januar var der således 4,5 procent flere rejsende på charterflyvninger fra Københavns Lufthavn. En væsentlig del af forklaringen på den stigning er en øget trafik til destinationer i Egypten.

For år tilbage var Egypten et af danskernes foretrukne feriemål, men på grund af uroligheder i landet har der i flere år været tilbagegang. Nu kunne det dog se ud til, at den udvikling er ved at vende, i hvert fald på chartermarkedet, lyder vurderingen fra Københavns Lufthavn.

Vender indenrigsflyene ryggen
På trods af en stor annoncekampagne for dansk indenrigsflyvning, så fortsætter passagererne med at vende indenrigsflyene ryggen. Således faldt indenrigstrafikken med 5,6 procent i januar. Tiden vil vide om det ændrer sig markant, når det fra 1. april bliver billigere for flyselskaberne at flyve mellem CPH og provinslufthavnene.

London er fortsat den største destination med flere end 163.000 rejsende i januar måned. Det er dog 9,1 procent færre end samme måned sidste år, hvilket især kan tilskrives, at easyJet i dag flyver færre afgange mellem CPH og London. Med airBerlins kollaps er Berlin forsvundet helt ud af top 10 over de største destinationer fra Københavns Lufthavn. Til gengæld har Dubai sneget sig ind på 10. pladsen, som den eneste oversøiske destination.

 

 

Relaterede artikler:

134.546 flere passagerer i CPH i 2017

Oslo Lufthavn kan overhale CPH i 2018

CPH overhalet af Oslo i november

Transfertrafikken i CPH i frit fald

Indenrigstrafik trak CPH ned

Europa-trafik gået i stå i CPH

Lavere takster skal styrke hub-status i CPH