Boeing 757-200 fra Icelandair.

Fra Norden direkte til Montréal

Icelandair vil fra maj 2016 flyve til 16 nordamerikanske destinationer, når Montréal kommer på rutekortet.

De interkontinentale rutenyheder fortsætter med at strømme ind. Norwegian har i denne uge annonceret Boston som ny destination, mens SAS har løftet sløret for nye ruter til Miami og Los Angeles. Icelandair slutter runden med at afsløre den canadiske storby Montréal som ny destination fra 19, maj næste år.

Ruten fra Keflavik til Montréal bliver i første omgang en sæsonrute, der vil blive fløjet fra den 19. maj til den 8. november med fire ugentlige afgange. Der flyves med de velkendte Boeing 757-200 fly, der har plads til 183 passagerer på tre serviceklasser.

Fra Københavns Lufthavn bliver det den næsthurtigste forbindelse til Montréal med ni timer og 55 minutters rejsetid på udturen og ni timer og 40 minutter på hjemrejsen. Det er kun overgået af Brussels Airlines og Air Canada via Bruxelles.

Icelandairs beslutning om at etablere ruten til Montréal vakte naturlig glæde i den canadiske lufthavn.

“Icelandairs ankomst markerer endnu en milepæl for Aeroports de Montréal og Montréal by. Vores passagerer vil ikke alene få adgang til at rejse non-stop til Island, men de vil også kunne rejse videre til skandinaviske byer som København og Stockholm. Det glæder os rigtig meget at byde denne nye partner velkommen,“ siger James Cherry, der er koncernchef for Aeroports de Montréal.

To nye langdistanceruter i 2016
Med Montréal-ruten kommer Icelandair op på 16 nordamerikanske destinationer fordelt på 11 i USA og fem i Canada.

Montréal bliver ikke den eneste nye destination i Icelandair-rutenetværket i 2016. Det islandske flyselskab har allerede annonceret Chicago fra marts måned næste år.

Den nye Icelandair-destination er Canadas næststørste by med 1,7 mio. indbyggere og beliggende i den fransktalende Quebec-provins. Byen er et vigtigt centrum for handel, finans, lægemidler, teknologi, kultur, computerspil, film og ikke mindst turisme.

Der er flyforbindelse fra de fleste europæiske storlufthavne direkte til Montréal-Pierre Trudeau International Airport, der er opkaldt efter Canadas 15. premierminister. Tidligere har Finnair fløjet fra Helsinki til Montréal, men Icelandair bliver med den nye rute det eneste flyselskab til at betjene den canadiske storby direkte fra Norden.