Vandkanonerne stod klare da WF 282 fra Bergen landet for første gang i Billund Lufthavn. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Fuldt hus på første Widerøe-flyvning til Billund

Billund Lufthavn kunne byde første Widerøe-fly velkommen til den vestdanske lufthavn med strålende sol og norske skillingsboller.

Den nyudnævnte administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, kunne mandag efter blot tre uger i chefstolen bruge lufthavnens særlige klokke til at ringe en ny rute ind for den internationale vestdanske lufthavn.

Ny operatør er det norske regionale flyselskab, Widerøe, der tre gange om ugen vil flyve mellem Bergen og Billund-

Åbningen af ruten til Norges næststørste lufthavn, Bergen-Flesland, blev markeret mandag middag i lufthavnens gate 10. De første passagerer på Widerøe-ruten blev budt på bobler og norske skillingsboller (en norsk variant af en kanelsnegl, red.).

Tre børn af Widerøe ansatte var med til at servere på turen fra Bergen. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

250.000 nordmænd i Legoland
Jan Hessellund fremhævede den nye rute som et godt alternativ for de godt 250.000 nordmænd, der årligt besøger Legoland, men også de mange andre turistattraktioner i det vestjyske.

”Man kan køre og sejle fra det norske Vestland, men man kan også benytte lufthavne og fly, Det er jo derfor vi er her”, sagde Jan Hessellund i sin åbningstale. En tur der med bil og færge kan tage godt 20 timer, mens Widerøe har en flyvetid på en time og 20 minutter.

Jan Hessellund kunne også i sin åbningstale fortælle, at lufthavnen i sit optageområde har 5.200 nordmænd boende, samt godt 800 norske studerende. Noget der ifølge lufthavnsdirektøren vil kunne give trafik på ruten.

Tiltrække virksomheder
Ruten mellem den næststørste lufthavn i Norge og den næststørste i Danmark skal også tiltrække virksomheder i begge lande. Noget som både Jan Hessellund og Kirsten Jeppesen der arbejder som salgskoordinator i Widerøe, fremhævet i deres taler.

”Det er et stort grundlag for trafik for virksomheder i det vestdanske der er knyttet op mod den store offshore industri i Norge, og vi har bestemt også kigget mod erhvervslivet da vi besluttede at åbne ruten”, fortalte Kirsten Jeppesen ved åbningen.

Der var mange børnefamilier blandt passagerene på den første Widerøe-flyvning fra Bergen. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Fuldt fly fra Bergen
Widerøe opererer ruten med et Dash 8-Q400 fly med 78 sæder. På åbningsturen fra Bergen var der 77 passagerer med til Billund. Af de mange passagerer der kom ud fra flyet, kunne man se mange familier med børn, der ganske sikkert skulle nyde nogle sommerdage i Legoland. Returen fra Billund til Bergen havde godt 30 passagerer, men allerede fra den kommende weekend melder Widerøe om solide bookingtal.

”Bare i løbet af den forløben weekend har vi solgt 19 billetter til den første flyvning fra Bergen til Billund”, fortalte informationschef i Widerøe, Catarina Solli, til CHECK-IN.dk.

Netop fokus på familie og ferie viste sig også ved at Widerøe på turen fra Norge havde ”hyret” et særdeles ungt kabinepersonale til at hjælpe til med at servere under flyveturen. Det var børn af Widerøe-ansatte der var med på åbningsturen.

Den norske håndboldspiller Celine Sivertsen “klippede” båndet ved hjælp af en håndbold. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Håndbold ”klippet” båndet
En af de mange passagerer på flyet fra Bergen var den norske håndboldspiller Celine Sivertsen, der fra kommende sæson skal spille for Randers HK. Hun bliver en af de faste passagerer på ruten, da hun oprindelig er fra Bergen. I stedet for den traditionelle saks til, at klippe båndet ved åbningen, tyrede håndboldspilleren en bold af sted mod båndet for at markere åbningen.

Jan Hassellund får allerede om en uge glæde af at åbne nok en ny rute, når polske LOT åbner ruten til Warszawa. Og mon ikke han skal øve lidt på at ringe på klokken, for som en passager ved gaten sagde: ”Flot tale, men han skal altså slå lidt hårdere på den klokke så vi kan høre den”.

 

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund kunne for første gang ringe på klokken til en ruteåbning. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Relaterede artikler

Widerøe kommer til Billund Lufthavn

Norsk Widerøe-udfordrer indstiller driften

Norwegian og Widerøe i nyt samarbejde