Embraer E170-fly fra LOT Polish Airlines. (Foto: LOT Polish Airlines | PR)

Fyrer topchef i Star Alliance-selskab

Rafal Milczarski er blevet fyret som koncernchef for LOT Polish Airlines samt flyselskabets moderselskab. En lokal fagforeningsleder mener, at beslutningen var den helt rigtige.

Når julen er veloverstået, skal ledelsen hos LOT Polish Airlines i gang med at lede efter en ny topchef for flyselskabet, da man blot et par dage før jul har offentliggjort, at den hidtidige er blevet fyret.

Koncernchef Rafal Milczarski er fortid i toppen af Star Alliance-flyselskabet, og i tillæg hertil har han også mistet posten som koncernchef i Polish Aviation Group, der er det moderselskab, som ejer LOT.

Rafal Milczarski har fungeret som koncernchef for LOT Polish Airlines siden 2016, og et par år efter – i 2018 – kunne han også føje topposten i Polish Aviation Group til sit CV. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Overtager ansvaret indtil videre
Det bliver Katarzyna Lewandowska, der til dagligt er formand for flyselskabets tilsynsråd, som vil udfylde rollen som koncernchef i LOT, indtil man har fundet en permanent afløser for Rafal Milczarski.

Hos Polish Aviation Group bliver det ligeledes formanden for tilsynsrådet, der overtager ledelsen efter den nu fyrede topchef. Det drejer sig om Elżbieta Bugaj, der blandt andet har erfaring fra energisektoren.

”En af de værste chefer overhovedet”
Piotr Szumlewicz, der står i spidsen for fagforeningen Alternative, græder tilsyneladende tørre tårer over fyringen, da han blandt andet mener, at koncernchefen ”burde have mistet sit job for længe siden”.

”Milczarski vil skrive sig ind i LOTs historie som en af de værste chefer overhovedet. Han krænkede konsekvent medarbejdernes rettigheder og førte en heksejagt mod ledere af uafhængige fagforeninger.”

Ifølge nyhedsbureauet så udlægger branchekilder det som, at Rafal Milczarski gik i brechen for arbejdsmarkedsreformer, som han mente var nødvendige, hvis flyselskabet skulle overleve de økonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien.


Relaterede artikler:

CPH på radaren fra ny Warszawa-lufthavn

LOT overvejer at modernisere flåden

Ryanair anklager Polen for diskrimination