Foto: Alphaspirit / 123RF Stock Photo

IATA: Fordobling i antallet af flyrejsende

I løbet af de kommende 20 år vil antallet af årlige flypassagerer blive fordoblet fra næsten fire milliarder i år til 7,8 milliarder i 2036.

Den internationale luftfart udvikler kulturelle og forretningsmæssige forbindelser mellem lande over hele verden, og derfor er der udsigt til, at antallet af flyrejsende vil fortsætte med at stige.

En netop offentliggjort analyse fra flyselskabernes internationale sammenslutning IATA (International Air Transport Association, red.) viser, at 7,8 milliarder passagerer ventes at rejse med fly i 2036 mod op imod fire milliarder i indenværende år. Det svarer til en årlig gennemsnitlig vækst på 3,6 procent.

“Alle indikatorer peger på en en stigende efterspørgsel efter global konnektivitet. Verden skal forberede sig på en fordobling af passagertallet i løbet af de næste 20 år. Det er fantastiske nyheder for innovation og velstand, som drives af flyforbindelser. Det er også en enorm udfordring for regeringer og branchen som helhed at sikre, at vi succesfuldt kan imødekomme dette behov,” siger Alexandre de Juniac, der er generaldirektør for IATA.

Kina vil overhale USA
Det bliver især Asien og Stillehavsregionen, der kommer til at trække væksten, idet denne region alene vil repræsentere halvdelen af de nye passagerer, der kommer til over de kommende årtier.

Allerede i 2022 forventes det, at Kina vil overhale USA som det vigtigste luftfartsmarked i verden, mens Storbritannien forventes at falde til en femteplads overhalet af Indien i 2025 og Indonesien i 2030. Markeder som Thailand og Tyrkiet vil skubbe sig ind i den internationale top10, mens Frankrig og Italien ventes at rutsche ned ad ranglisten.

IATA forventer at den prognosticerede vækst vil skabe behov for udvikling af infrastrukturen. Landingsbaner, terminaler og tilgængeligheden til lufthavnene vil komme under pres, og samtidig er der behov for at effektivisere processer med sikkerhedskontrol og bagagehåndtering, ligesom flyvelederkontrollen også er et kritisk område for at kunne håndtere væksten.

“Øget efterspørgsel vil medføre en betydelig infrastruktrurudfordring. Løsningen ligger ikke i mere komplekse processer eller opbygning af større og større lufthavne, men i stedet i udnyttelsen af styrken i ny teknologi til at flytte aktivitet væk fra lufthavnene, strømline processer og forbedre effektiviteten. Gennem partnerskaber inden for branchen og uden for, er vi overbeviste om, at bæredygtige løsninger til fortsat vækst kan findes,” udtaler IATA-generaldirektøren.

 

Relaterede artikler:

Lufthavnstakster fordoblet over 10 år

Verdens flyveledere samles i København

Største passagerudvikling i seks år

Dobbelt så mange flypassagerer om 20 år