(Foto: The Design Air)

Iberia på vej med nyt logo og design

Tirsdag den 15. oktober vil Iberia løfte sløret for et moderniseret logo og et nyt design. Første Airbus A330-fly med det nye logo er ved at blive færdiggjort i Toulouse.

Når flyselskaberne ændrer logo og design er det sædvanligvis svært at holde det hemmeligt indtil den officielle pressepræsentation. For bemaling af fly i hangarer i store lufthavne, hvor mange ansatte færdes, indebærer altid risikoen for, at en eller anden tager sin smartphone og tager et hurtigt snapshot af det, der senere skal lanceres som en unik nyhed.

Det er også tilfældet for Iberias kommende præsentation af selskabets nye og moderniserede logo samt en ny designlinje. Det spanske flyselskab har tilrettelagt præsentationen til den 15. oktober på hovedkontoret i Madrid, men allerede nu er de første fotos tilgængelige af det nye logo.

Således cirkulerer der på nettet et foto af Iberias kommende Airbus A330-fly, der leveres midt i november måned i ny bemaling. Et billede taget i Toulouse, hvor flyet er ved at blive udstyret, viser flyets motor med det spanske flyselskabs nye logo påmalet.

Bredt moderniseringsprogram
Det er indtil videre det eneste, der er blevet lækket fra flyselskabet, der dog afslører, at de nuværende symboler og farveskemaet som er en tydelig identifikator for Iberia, vil forblive uændret. Målet med det samlede initiativ er et bredere moderniseringsprogram som skal få Iberia til at fremstå som et moderne, profitabelt og bæredygtigt selskab, der er attraktivt for såvel kunder som ansatte.

Hele programmet omfatter også levering af nye fly, totalt redesignede kabiner på alle langdistancefly, som vil bringe såvel turistklasse som Business Class-produktet i toppen af markedet sammen med forbedringer på hjemmesiden.

Endelig skal Iberia have gjort op med sit renomme som et af de mindst punktlige flyselskaber. Igennem de seneste måneder har det spanske flyselskab oplevet en markant udvikling i punktligheden og ligger nu placeret som nummer syv på listen over de mest punktlige flyselskaber i Europa i kategorien “major airlines“.

Foto: Design Air