Icelandair åbner rute til Denver

Icelandair bliver det tredje europæiske luftfartsselskab med en rute til Denver i staten Colorado. Ruten åbner den 10. maj 2012 med fire ugentlige afgange fra Keflavik Airport ved Reykjavik.

Omkring 30 kilometer fra Rocky Mountains ligger storbyen Denver, der betjenes af Denver International Airport. Lufthavnen havde i 2010 over 52 millioner passagerer, hvilket gjorde den til USA femte største samt den 10. største lufthavn i verden målt på antal passagerer.

På trods af lufthavnens størrelse er der relativt få flyruter til Europa. British Airways flyver dagligt mellem London-Heathrow og Denver, mens Lufthansa også har daglig betjening fra Frankfurt.

Men fra den 10. maj 2012 melder det islandske luftfartsselskabIcelandair sig på banen med fire ugentlige frekvenser mellem Keflavik og Denver. Der benyttes Boeing 757-200 på ruten efter følgende fartplan:

FI671 KEF1645 – 1840DEN 75W (Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag)
FI670 DEN1715 – 0635+1KEF 75W (Mandag, onsdag, fredag og søndag)

Denvers borgmester Michael Hancock bekræftede allerede i sidste uge overfor The Denver Post, at ruten var på vej. Ifølge borgmesteren har Denver International Airport understreget Denver´s geografiske placering som et af de vigtigte argumenter overfor Icelandair.

“Med vores placering kan vi tiltrække passagerer fra hele den vestlige del af USA,“ sagde Michael Hancock til The Denver Post.

Ruten er allerede nu tilgængelig i reservationssystemerne, men Icelandair mangler blot officielt at meldeud omkring rutens etablering. Det ventes at ske indenfor relativt få dage.

I mellemtiden har Icelandair netop bekræftet, at selskabet også i sommertrafikprogrammet 2012 vil flyve fra Keflavik til Billund. Det vil skei perioden fra 1. juni til og med 17. september. Det kommer oveni selskabets 25 ugentlige afgange mellem Keflavik og København.

Icelandair flyver i dag til otte destinationer i Nordamerika, henholdsvis seks destinationer i USA og to i Canada. Denver bliver således det islandske luftfartsselskabs 7. destination i USA. Til sammenligning flyver SAS til tre destinationer i USA.