Icelandair i canadisk samarbejde

Icelandair og canadiske Porter Airlines indgår interline-aftale.

Icelandair og canadiske Porter Airlines har underskrevet en interline-aftale, som gør det muligt for passagerer at rejse direkte mellem Nordamerika og mere end 20 Icelandair destinationer i hele Europa.

Med øjeblikkelig virkning kan passagererne bestille en enkelt kombineret e-billet til Porter Airlines og Icelandairs flyvninger. Det giver blandt andet den bekvemmelighed, at bagagen kan checkes ind hele vejen til den endelige destination. Passagererne kan flyve fra mere end 10 canadiske destinationer til trafikknudepunkterne i Halifax, Boston, Washington-Dulles og New York-Newark, hvor de kan fange Icelandair-fly videre til Europa via Island. Og passagerer fra mere end 20 europæiske Icelandair-destinationer kan gøre det samme den anden vej rundt.

“Canada er et voksende marked for Icelandair med mange spændende muligheder i horisonten. Aftalen med Porter Airlines giver os mulighed for at tilbyde vores passagerer endnu flere forbindelser og fleksibilitet i hele Canada,” siger Thorstein Egilsson, Icelandair General Manager for Nordamerika.

Tidligere på året udvidede Icelandair sin sæsonrute fra Island til Toronto-Pearson til at være en helårsrute. Og selskabet går med planer om at øge kapaciteten næste sommer. Icelandair har også genoptaget sæsonruten til Halifax med op til tre afgange om ugen.

Første interline-aftale
Porter Airlines er et regionalt flyselskab, der i den østlige del af Canada opererer 26 Bombardier Dash 8 Q400-fly på ruter til destinationer som Toronto-City, Ottawa, Montreal, Quebec City, Moncton, Halifax, St. Johns, Thunder Bay, Sudbury, Timmins, Windsor, New York-Newark, Chicago-Midway, Boston, og Washington-Dulles.

“Dette er Porters første interline-aftale, der giver adgang til Europa. Icelandair har mange gateways inden for vores netværk, som passagererne kan flyve fra,“ siger Michael Deluce, executive vice president og chief commercial officer i Porter Airlines.