Boeing 737 MAX-fly fra Icelandair. (Foto: Icelandair | PR)

Fem sæsonruter bliver til helårsruter hos Icelandair

Når Icelandair i slutningen af oktober tager hul på vintertrafikprogrammet 2023/24 vil fem ruter – heraf to europæiske – blive opgraderet til helårsruter i den mest omfattende vinterprogram nogensinde.

I det kommende vintertrafikprogram 2023/24 skruer Icelandair voldsomt op for kapaciteten i forhold til det igangværende trafikprogram, der slutter i den kommende weekend.

Selskabet varsler en øgning i kapaciteten på et sted mellem 20 og 25 procent, og dermed vil det islandske flyselskab vil betjene i alt 36 destinationer i den kommende vinter.

Det betyder samtidig, at fem ruter, der hidtil har været sæsonruter, fra den 29. oktober 2023 vil blive til helårsruter. Det gælder for ruterne til Reykjavik-Keflavik fra Barcelona og Rom samt ruterne fra Keflavik til Baltimore, Raleigh-Durham samt Vancouver.

“Grundet stor kundeefterspørgsel introducerer vi nu vores mest omfattende vinterprogram til dato. Vi har været i stand til at udvide tidligere sæsonbestemte ruter til helårsruter og øge frekvenserne på andre ruter i hele netværket til vintersæsonen 23/24,” siger Tomas Ingason, der er Revenue-direktør hos Icelandair.

Flere afgange til nordamerikanske destinationer
Udover de fem ruter, der fremover vil blive betjent året rundt, vil Icelandair også sætte flere frekvenser på en række eksisterende ruter.

Det gælder for de populære nordamerikanske ruter til Boston, Chicago, Minneapolis og New York-JFK, og for første gang nogensinde bliver der dagsflyvninger til Boston og New York i vinterprogrammet.

Der bliver også daglige flyvninger fra Keflavik til München samt flere flyvninger til Tenerife, og derudover flyves der til Prag i november og december og frem til begyndelsen af januar.

Fra København til Keflavik fortsætter Icelandair uændret i forhold til sidste vintertrafikprogram med to daglige afgange, der i den kommende sæson opereres med Boeing 737 MAX 8/9. Ruten fra Billund kommer vanen tro til at holde vinterpause.

Det udvidede trafikprogram ventes at styrke fleksibilitet og valgmuligheder i det nordamerikanske netværk, hvor der via et samarbejde med partneren JetBlue sikres forbindelser videre til mange flere destinationer i USA.

 

Relaterede artikler:

Mange Icelandair-passagerer trods vejraflysninger

Underskud hos Icelandair trods flot turnaround

Icelandairs genrejsning i 2022 var bedst i Norden