Hekla Aurora foretog åbningsflyvningen fra Keflavik til Montreal. (Foto: Aéroports de Montréal)

Icelandair indtog Montreal

Icelandair har indviet en ny rute til Montreal i den canadiske provins Quebec. Det er det islandske flyselskabs femte destination i Canada.

Der var feststemning i Pierre Trudeau International Airport i Montreal, da Icelandair torsdag i sidste uge for første gang landede i Canadas næststørste by. De aktuelle begivenheder med det tragiske Egyptair-flystyrt over Middelhavet lagde dog en dæmper på festlighederne.

Klar til at smage på ruteåbningskagen. (Foto: Aéroports de Montréal)

Klar til at smage på ruteåbningskagen. (Foto: Aéroports de Montréal)

Det var Icelandairs fly i nordlys-bemaling, Hekla Aurora, der foretog den første flyvning mellem Keflavik og Montreal på rutenummer FI805. Flyet er af typen Boeing 757-200 og skal sammen med Icelandairs øvrige fly af samme type fire gange om ugen trafikere den nye rute. Icelandair beflyver ruten på mandage, tirsdage, torsdage og lørdage, og flyvetiden er på fem og en halv time i vestgående retning, mens flyveturen tilbage til Reykjaviks internationale lufthavn i Keflavik kan gøres på blot fem timer.

“Montreal er vores femte canadiske gateway, der giver nye muligheder for at flyve mellem Europa og Canadas næststørste by. Tilføjelsen af Montreal til rutenetværket giver europæiske forretnings- og fritidsrejsende et nyt alternativ, når der skal rejses frem og tilbage til Canada,” sagde Icelandairs administrerende direktør Birkir Holm Gudnason i forbindelse med åbningen.

I konkurrence med WOW air
Icelandair kom dog ikke først til Montreal. Den islandske lavpriskonkurrent WOW air åbnede allerede den 8. maj en tilsvarende rute fra Keflavik til Montreal. Ligesom hos Icelandair er ruten en sæsonrute, og WOW air flyver frem til den 28. oktober, mens Icelandair først stopper den 5. november.

Med de to selskabers nye rute Montreal-rute bliver Montreals Pierrre Trudeau International Airport den sikre vinder. Samlet vil de to islandske flyselskaber udbyde en kapacitet på omkring 80.000 flysæder i hele sæsonen.

“Icelandairs Montreal-Reykjavik rute vil ikke alene give adgang til en nonstop rute til Island, men også en hurtig forbindelse til skandinaviske byer som København og Stockholm. Den direkte rute vil bidrage til at styrke de økonomiske og kulturelle bånd mellem Quebec og Island samt bringe flere europæiske turister til Montreal,” siger koncernchef James Cherry fra Aéroports de Montréal.

Relaterede artikler:

Fra Norden direkte til Montréal

Icelandair i canadisk samarbejde

WOW air åbner to nye ruter til Canada

Ny rute til Vancouver åbner i dag

Icelandair rammer plet med Edmonton-rute