Icelandair Boeing 737 MAX 8 (Foto: Icelandair | Facebook)

Icelandair lancerer ny rute til North Carolina

I maj næste år åbner Icelandair en ny direkte rute til Raleigh i den amerikanske delstat North Carolina. Der vil være fire ugentlige afgange med Boeing 737 MAX 8.

Icelandair er klar med en ny destination i USA i sommertrafikprogrammet for 2022.

Det islandske flyselskab åbner en direkte rute fra Keflavik International Airport ved Reykjavik til Raleigh-Durham International Airport i den østamerikanske delstat North Carolina. Ruten åbner 12. maj 2022 og løber indtil 30. oktober 2022.

Forbindelsen får fire ugentlige afgange – på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage – med afgang klokken 16.45 fra Keflavik og ankomst klokken 19.30 i Raleigh. Returflyvning klokken 20.30 med ankomst i Island klokken 06.30 den følgende dag – alt sammen lokale tider. Der flyves med 160-sæders Boeing 737 MAX 8.

”Vi er glade for at tilføje Raleigh-Durham til vores omfattende rutenetværk med direkte flyvninger fra North Carolina til Island med bekvemme forbindelser til vores mange destinationer i Europa. North Carolina er en spændende ny destination at besøge som turist eller i forhold til verdensklasse-universitetssamfundet og den stærke højteknologiske industri,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair.

Icelandair imødekommer stigende efterspørgsel
North Carolina er kendt for Research Triangle, der er en trekantsregion med de tre hovedbyer Raleigh, Durham og Chapel Hill. Regionen er forankret af tre store forskningsinstitutter og er blandt de mest uddannede steder i USA.

Området omkring Raleigh byder desuden på gode kulinariske oplevelser og mulighed for at besøge og køre gennem stemningsfulde steder som Crystal Coast og Smoky Mountains.

Lufthavnen i Raleigh-Durham ser frem til, at Icelandair åbner ruten i maj næste år. Flyselskabets beslutning om ruteåbningen signalerer, at efterspørgslen på internationale rejser i løbet af 2022 er stigende, lyder det.

”Icelandair vil hjælpe med at imødekomme den voksende efterspørgsel ved at tilbyde fritids- og forretningsrejsende en direkte rute til en ny destination og globale forbindelser til større byer på begge sider af Atlanten,” siger Michael Landguth, administrerende direktør for Raleigh-Durham Airport Authority.

Icelandair bliver det første nordiske flyselskab til at flyve til Raleigh, når ruten åbner til maj næste år. Det eneste andet flyselskab, der vil have en forbindelse til Raleigh næste år, er American Airlines. Selskabet får en direkte rute fra London Heathrow og vil flyve med Boeing 777.

 

Relaterede artikler:

Icelandair-bookinger påvirket af omikron

Icelandair vil etablere rute til Cuba

Icelandair reducerer vintertrafikprogrammet