Icelandair-fly i Keflavik International Airport. (Foto: Markus Mainka)

Icelandair reducerer vintertrafikprogrammet

Pandemien og de fortsatte rejsebegrænsninger betyder, at også Icelandair må tilpasse kapaciteten i det kommende vintertrafikprogram til den forventede efterspørgsel.

Icelandair har valgt at nedjustere sit program for vinterens flyvninger. Tidligere i år meldte selskabet ud, at det i løbet af fjerde kvartal ville nå et sted mellem 70 og 80 procent af produktionsniveauet fra 2019.

Icelandair løftede sløret for forventningerne i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet af andet kvartal. Men den fortsatte udviklingen i pandemien og de dermed følgende rejsebegrænsninger har betydet, at efterspørgslen har været lavere end forventet.

Nu skriver Icelandair i en meddelelse, at selskabet har tilpasset kapaciteten i vintertrafikprogrammet til den forventede efterspørgsel.

65 procent af kapaciteten før corona
Selskabet forventer i fjerde kvartal at ramme omkring 65 procent af kapaciteten fra før coronaen, mens det i første kvartal af 2022 regner med at kunne udbyde op til 75 procent af kapaciteten fra samme periode i 2019.

Til sammenligning har kapaciteten i august i år ligget på 50 procent af niveauet fra august 2019.

Icelandair vil i vintertrafikprogrammet have 25 destinationer i sit internationale netværk i Europa og Nordamerika, og henover vinteren vil der være 160 ugentlige afgange.

Fleksibilitet er styrken
”Vi har været i stand til løbende at øge vores aktiviteter. Vi forventer, at den udvikling fortsætter hen over vinteren, selvom vi har tilpasset vores tidsplan til den nuværende efterspørgsel,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair Group.

”En af de grundlæggende styrker i Icelandair er vores fleksibilitet og vores evne til hurtigt at kunne tilpasse sig situationen på vores markeder,” fortsætter han.

EU strammer op
Når Icelandair forventer, at efterspørgslen på flyrejser vil være mindre de kommende måneder, hænger det sammen med, at EU tidligere på ugen strammede kursen i forhold til USA. En kursændring der formentlig får betydning for antallet af amerikanere, der besøger Island og Europa.

EU anbefaler en pause på alle ikke-nødvendige rejser fra USA, da antallet af COVID-19-tilfælde stiger i landet. Det daglige gennemsnit for antal indlagte på hospitaler i USA er for første gang siden vinter steget til over 100.000. Stigningen er drevet af delta-varianten og er mest alvorlig i det sydlige USA, hvor der er forholdsvis flest ikke-vaccinerede.

Flere landet taget af liste
Anbefalingen er ikke bindende, og hvert enkelt land skal selv afgøre, om det ønsker at modtage vaccinerede amerikanske besøgende, eller om landene vil stille krav om karantæne. Udover USA er også Israel, Kosovo, Libanon, Montenegro og Nordmakedonien blevet fjernet fra EU’s sikre rejseliste.

EU åbnede for turistrejser fra USA i juni, mens det stadig ikke er muligt for europæere at komme ind i USA.

 

Relaterede artikler:

Icelandair overhaler Finnair

Flyselskaber i fælles appel før G7: Luk nu op

Icelandair øger kabinefaktor trods større fly