Icelandair-fly i Keflavik International Airport (Foto: Icelandair)

Icelandair lukker endnu en USA-rute

Icelandair har lukket ruten til Baltimore-Washington kort tid efter, at man besluttede at trække sig Dallas/Fort Worth.

Der har længe været optræk til, at den islandske vækstboble ville briste. I hvert fald hvad angår den voldsomme oprustning af atlantruter mellem Island og Nordamerika.

Den intense konkurrence mellem Icelandair og WOW air har betydet, at begge flyselskaber er havnet i finansielle vanskeligheder.

WOW air var i slutningen af 2018 tæt på at blive overtaget af Icelandair og må nu sætte sin lid til, at den amerikanske kapitalfond Indigo Partners endegyldigt kommer med de penge, der kan redde det islandske lavprisflyselskab. Mens dette står på, er Icelandair i gang med at sælge og tilbagelease fly samt forhandle nye vilkår med selskabets långivere.

Stopper flyvninger til Baltimore
Med en svækket hovedkonkurrent er det tid til at slikke sårene, og derfor har Icelandair for nylig besluttet, at man ikke vil fortsætte ruten fra Keflavik til Dallas/Fort Worth International Airport.

Nu er turen så kommet til ruten til Baltimore-Washington International Airport, der heller ikke får lov at fortsætte. Her fløj Icelandair sidste gang den 6. januar, og de planlagte fire ugentlige flyvninger med Boeing 737 MAX  fra 27. maj til 14. oktober er blevet annulleret.

Den amerikanske forbundshovedstad Washington D.C. betjenes i dag af tre lufthavne. Omkring 75 kilometer nordøst for byen ligger Baltimore-Washington International Airport, og cirka 40 kilometer vest for Washington D.C. finder man Dulles International Airport, som Icelandair også betjener. Den tredje lufthavn er Ronald Reagan National Airport omkring 10 kilometer fra bycentrum i den sydlige del af byen. Denne lufthavn benyttes dog kun til indenrigsflyvninger.

Over 20 nordamerikanske destinationer
Med den seneste udvikling er det umiddelbare styrkeforhold mellem de to konkurrerende flyselskaber ændret ganske betydeligt, hvad angår rutenetværket.

Icelandair vil fortsat flyve til 21 destinationer i Nordamerika trods lukningerne af ruterne til Dallas og Baltimore-Washington. De resterende 21 destinationer er: Anchorage, Boston, Chicago, Cleveland, Denver, Kansas City, Minneapolis, New York, Newark, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa og Washington-Dulles i USA samt Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto og Vancouver i Canada.

Anderledes ser det ud med WOW air. Her er rutenetværket blevet barberet ned til Baltimore-Washington, Boston, Detroit og Newark i USA samt Montreal og Toronto i Canada. Dermed er WOW air alene på Baltimore-Washington og Detroit, men har konkurrence fra Icelandair på de øvrige ruter.

 

Relaterede artikler:

WOW air reducerer til kun fire USA-destinationer

Icelandair trækker sig fra Dallas-rute

Icelandair aflyser købet af WOW air