Boeing 757-200 fly fra Icelandair lander i Baltimore-Washington International Airport i marts 2006. Foto: Sunil Gupta / Wikimedia Commons.

Icelandair vender tilbage til Baltimore

Icelandair får sin 20. nordamerikanske destination, når selskabet til maj vender tilbage til Baltimore-Washington lufthavnen efter 10 års fravær og nu skal konkurrere direkte med lokalrival.

Baltimore-Washington International Airport mellem Washington D.C. Og Baltimore på den amerikanske østkyst kommer til maj tilbage på Icelandairs rutekort efter mere end 10 års fravær.

Således begynder selskabet den 28. maj at flyve fire gange om ugen i sommersæsonen mellem Reykjaviks Keflavik-lufthavn på Island og Baltimore-Washington lufthavnen med Boeing 757-fly. Der bliver afgang fra Keflavik mandag, tirsdag, fredag og søndag om eftermiddagen og en returflyvning om natten. Om morgenen kan rejsende til andre destinationer i Europa skifte fly i den hastigt voksende Keflavik-lufthavn og flyve videre til blandt andet København og Billund.

Icelandair flyver i forvejen til Washington-Dulles lufthavnen vest for USA’s hovedstad.

Knyttet tætte bånd
Når Icelandair vender tilbage til Baltimore-Washington, så skyldes det ikke blot muligheden for at give de rejsende flere veje ind til Washington-regionen, men også at det vil give mulighed for at flyve videre ud i USA med JetBlue og Alaska Airlines, som Icelandair i forvejen arbejder tæt sammen med. Islændingene har valgt at stå udenfor alliancesamarbejderne, men har i stedet knyttet tætte bånd til de to amerikanske selskaber.

I Baltimore-Washington lufthavnen glæder man sig til at få Icelandair tilbage.

“Icelandair giver vores rejsende flere muligheder for at flyve over Atlanterhavet. De tilbyder fremragende kundeservice og et bredt internationalt sortiment. Vi er glade for, at flyselskabet genkender potentialet for vækst og succes her i Baltimore-Washington International Airport,” siger lufthavnsdirektør Ricky Smith fra Baltimore-Washington International Airport.

Direkte konkurrence
Med Icelandairs genkomst får de islandske lokalrivaler fra WOW Air direkte konkurrence. De flyver nemlig allerede mellem Keflavik og Baltimore-Washington International Airport. Derudover er British Airways og tyske Condor de eneste, der forbinder lufthavnen direkte med Europa.

Tidligere på ugen annoncerede Icelandair, at man i de sidste dage af maj også åbner en helt ny rute til Kansas City i USA. De to ruter til Baltimore-Washington og Kansas City får følgeskab på Icelandairs rutekort af Cleveland og Dallas/Fort Worth. Det bringer Icelandair op på i alt 17 USA-ruter og 22 nordamerikanske ruter fra Island.

 

 

Relaterede artikler:

Icelandair åbner rute til Kansas City

Fortsat fuld fart på i Keflavik

Norwegian vil flyve mellem Europa og Baltimore

Icelandair åbner to nye USA-ruter

Icelandair annoncerer Dallas-rute

Icelandair åbner rute til Cleveland

Icelandair: Fortsat vækst og øget USA-samarbejde