Foto: Spies

Ikke nok charterrejser til solhungrende danskere

Hos Bravo Tours vurderer rejseekspert Stig Elling, at flere end 100.000 danskere kan risikere at gå forgæves i jagten efter en rejse til sydens sol.

Det danske charterrejsemarked er uforudsigeligt. Efterspørgslen efter sommerrejser afhænger i meget høj grad af det danske vejr, og lige nu viser det sig ikke fra den allerbedste side med regn og blæst. Det får danskerne til at søge sydpå, hvor der er garanti for sol og sommer.

Men det kan godt risikere at blev en dyr fornøjelse. Prissætningen på charterrejser handler nemlig om udbud og efterspørgsel, specielt når der er kort tid til afrejsen. Og lige nu stiger prisen på charterrejser, da mange flere vil afsted på ferie, end der er ledig kapacitet til.

“Vi har allerede nu datoer med mange flyafgange, der er total udsolgt. Fortsætter danskernes rejselyst, så varer det ikke længe før rejsebranchen må melde udsolgt,” siger Stig Elling, der i dag er rejseekspert hos Bravo Tours.

Rejseeksperten vurderer, at flere end 100.000 danskere kommer til at gå forgæves i denne sommer. Der er hverken fly eller hotelværelser at få, hvorfor der ifølge Stig Elling ikke er varer nok på hylderne.

“Det, der er tilbage, bliver dyrere. Siden de første dage i ugen, har vi gennemsnitligt sat rejserne op med mere end 1.000 kroner per person. Selv Tyrkiet er blevet dyrere,” siger Stig Elling.

8.000 kroner for en uges charterferie
Udviklingen i chartermarkedet i denne sommer er helt grotesk. For en måned siden måtte charterarrangørerne sælge en uges ferie til priser helt ned omkring 1000 kroner som følge af fremragende dansk sommervejr i slutningen af maj og begyndelsen af juni.

Noget mere skal der betales, hvis man vil rejse med Spies til Mallorca i midten af august måned. Her koster det i øjeblikket 7.899 kroner per person for en uge på det femstjernede Costa D´Or i Deià.

Men de relativt høje priser på Mallorca, skyldes at de nordeuropæiske turister søger mod den populære ø i Middelhavet, der gør destinationen mere populær end nogensinde før. Danskerne ønsker tryghed, og det finder man i øjeblikket i Spanien, mens mange har vendt ryggen til Tunesien, Egypten og Tyrkiet.

I 2016 forventer Spies, at omkring 230.000 danskere vil besøge Mallorca, hvilket er 13 procent flere end sidste år.

 

Relaterede artikler:

Pæne overskud hos charterarrangører

Ny charterdestination på De Kanariske Øer

Charterkunder tidligt ude

Chartervækst i kriseramte Grækenland