Parkerede Airbus-fly i Airport Erfurt - Weimar. (Foto: Foto: Flughafen Erfurt GmbH / Hans-Holm Bühl)

Ikke plads til nyproducerede Airbus-fly i Hamborg

Flyproducenten Airbus har været nødt til at leje plads i indtil videre to tyske lufthavne, hvor nyproducerede fly opbevares, indtil det bliver muligt at levere dem til ejerne.

Coronakrisen begynder at skabe pladsproblemer for Airbus, der producerer A320-serien på selskabets produktionanlæg i Hamborg. Der er nemlig ikke mere plads i Hamburg Finkenwerder Airport (XFW), der omkranser produktionsområdet, og nu må Airbus midlertidigt flytte nyproducerede fly til andre lufthavne.

I Flughafen Erfurt-Weimar i den tyske delstat Thüringen har Airbus lejet plads til 16 nye fly, og derfor har man de seneste dage kunnet se A321-fly fra Capital Airlines, China Southern Airlines, Sichuan Airlines og Air Transat blive parkeret i lufthavnen i det centrale Tyskland. Det skriver det tysksprogede luftfartsmedie aeroTELEGRAPH.

“Disse fly er blevet midlertidigt parkeret, og mens de er parkeret sørger vi for, at de også bliver flyttet en en gang imellem,” siger lufthavnens direktør.

Op mod 100 fly er ikke leveret
Det er ikke alene i Erfurt, at Airbus har sikret sig ekstra plads. Allerede nu står 15 parkerede fly fra Airbus i Flughafen Rostock-Laage. Her er det også de kinesiske flyselskaber, der er dominerende, idet det er fly fra blandt andet China Eastern, China Southern, Chongqing Airlines og Qingdao Airlines, der afventer at blive leveret til deres ejere.

I Rostock finder man også fly fra Kuwait Airways, mexicanske Interjet og Volaris, israelske Arkia samt Air Astana.

Fra årets første kvartal er der stadig 60 fly, der endnu ikke er blevet leveret, og herudover har Airbus fra begyndelsen af april valgt at reducere produktionen med en tredjedel, således at der i øjeblikket kun produceres 40 fly per måned i A320-serien, der omfatter A318/319/320/321.

En talsmand fra Airbus har forklaret, at valget af Rostock og Erfurt som lufthavne til midlertidige opbevaring af nyproducerede fly er valgt ud fra et princip om at ligge tæt på Hamborg. “Flyvningen varer kun 20 til 30 minutter, så de er ideelle ud fra hensyn om effektivitet.”

 

Relaterede artikler:

Airbus reducerer produktionen med en tredjedel

Lavine af afbestillinger kan ramme flyproducenter

Airbus slog Boeing eftertrykkeligt