Indere med problemer skal levere økonomisystem til SAS

Den indiske it-gigant Tata Consultancy Services har store problemer med at løse it-opgaver for TDC. Nu skal samme selskab levere et nyt økonomisystem til SAS.

SAS har netop investeret et ukendt beløb i et helt nyt finans- og regnskabssystem indkøbt hos den indiske it-kæmpe Tata Consultancy Services. Systemet, som Tata selv har udviklet, skal rulles ud over hele SAS-organisationen og bruges i mere end 30 lande. Udrulningen starter med det samme. Det skriver Computerworld.

Tata kæmper lige nu med at få leverancen af it-ydelser til TDC på plads. Tata overtog driften af 400 TDC-systemer fra TDC i april, men knokler fortsat med at få tingene til at fungere. Problemerne har blandt andet resulteret i massive systemnedbrud og fejl, lange fejlretningstider og defekte mobilsystemer. Det har afstedkommet frustrerede medarbejdere og kunder, som venter forgæves på telefonisk kundeservice. Det fremgår af en artikel fra teleselskabets intranet.

Positive referencer
Hos SAS er man dog sikker på, at valget af Tata Consultancy Services er det rigtige.

“Vi føler os trygge ved dem som leverandører. Vi kan se, at de kan det her. Referencerne har været meget positive,“ siger Håkan Borglund, Vice President for Back Office systemer hos SAS, til Computerworld.

“Den valgte Tata-platform løser de vigtigste målsætninger, som vi fra starten havde definet. Nemlig at forenkle, standardisere og automatisere processer med én løsning i stedet for flere løsninger, samt at integrere bedste praksis og opnå produktivitetsforbedringer. Derudover appellerede Tata’s erfaring med strategiske projekter i stor skala og deres partnerskab-baserede tilgang til kunderne til os,“ siger Håkan Borglund.

Tata Consultancy Services’ nordiske forretning omfatter over 4.500 ansatte på tværs af Sverige, Finland, Norge, Danmark og Island. På verdensplan har selskabet knap 250.000 ansatte og er den del af det gigantiske indiske industri-konglomerat Tata, der har 425.000 ansatte i alt og blandt andet producerer biler.