Ingen brændstoftillæg til charterrejsende

Står det til Danmarks næststørste rejsearrangør Star Tour skal chartergæster ikke betale brændstoftillæg trods stigende oliepriser. Star Tour har har sikret sig mod prisstigninger fra selskabets operatører, hvorfor det ikke i den kommende sommer får prismæssige konsekvenser for gæsterne.

Brændstoftillæg kommer ikke lige med det samme til at indgå i ordforrådet hos sælgerne hos Star Tour, der er Danmarks næststørste rejsearrangør. Selskabets chartergæster skal nemlig ikke betale for de stigende oliepriser på sommerens rejser.

Ruteflyselskaber som Norwegian og SAS bebudede i sidste uge indførelse af et brændstoftillæg, der vil gøre flybilletterne op til 300 kroner dyrere pr. returrejse.

Star Tour meddeler, at selskabetgår i den modsatte retning og kan udstedeen garanti om, at der ikke vil blive brændstoftillæg på resten af vinterens rejser samt på hele sommerprogrammet. Men selskabet lover intet om, hvordan udviklingen ser ud for vinterrejserne i sæsonen 2011/12.

“Vi har forhandlet hele flyprogrammet til sommer på plads på et tidspunkt, hvor olieprisen var rigtig, og desuden er det et vigtigt signal at give vores kunder, at når du køber en charterrejse, kommer der ikke pludselig ekstra regninger dumpende. Det er en del af den tryghed, vi mener, der bør være ved at købe en pakke rejse med os,“ udtaler Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Et af de charterflyselskaber, der har fået en god bid af kagen hos Star Tour er danske Jet Time. Her arbejder selskabet konsekvent med “hedging“ af flybrændstof, der købes på det tidspunkt luftfartsselskabet indgår kontrakten med rejsearrangøren.

“Når vi har afsluttet en kontrakt om en række flyvninger,køber vimed det samme den mængde flybrændstof, som skal anvendes til de pågældende operationer,“ forklarer administrerende direktør Klaus Ren fra Jet Time. Dermed sikrer selskabet, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser, hvis oliepriserne skulle have for store udsving.

Foto: Hos Jet Time, der flyver for bl.a. Star Tour, sikrer man brændstofprisen allerede når kontrakten med rejsearrangøren bliver indgået.