(Foto: Andzrej Kostrzewa)

Ingen sikker MH370-identifikation før onsdag

Først på onsdag vil franske teknikere kunne fastslå med sikkerhed, at den fundne vragrest stammer fra MH370. Det er blot en formalitet, da Malaysias transportministerium søndag bekræftede, at vingedelen stammer fra et Boeing 777-fly.

Selvom der er overvejende stor sandsynlighed for, at den vingedel, der i sidste uge blev fundet på øen Réunion i Det Indiske Ocean, tilhører Malaysia Airlines flight MH370, er det nødvendigt at vente til onsdag, før der tidligst kan foreligge en officiel bekræftelse,

Vingedelen er blevet transporteret til Toulouse i Frankrig, hvor der afventes, at teknikere og ingeniører fra det franske Direction générale de l´armement (DGA) skal gennemføre en sikker identifikation. Det skriver CNN.

DGA er en enhed under det franske militær, der er ansvarlig for analyse af og køb at alt våbenmateriel til de franske styrker.

Søndag kunne Malaysias transportministerium bekræfte, at den fundne vragdel med sikkerhed er en vingeflap fra et Boeing 777-fly. Da der ikke findes rapporter om andre forsvundne fly af denne type, vil det være naturligt at sætte det i forbindelse med flight MH370 og flyet med registreringen 9M-MRO.

Malaysia Airlines-flyet med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord forsvandt den 8. marts 2014 under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flere vragrester
Mens man afventer en sikker indentifikation af den fundne vingeflap, dukker der en lind strøm af historier op fra Réunion, der er blevet belejret af den samlede verdenspresse.

Således også en journalist fra britiske The Telegraph, der er kommet i kontakt med en af de mange kommunalt ansatte, der har til opgave at rydde op på strandene.

Nicolas Ferrier, hedder den kommunalt ansatte, der pludselig er blevet verdensberømt. Han fortalte til journalisten fra The Telegraph, at han allerede i maj måned fandt den vingeflap, som nu er skyllet op igen. Han vidste ikke dengang, hvad det var, og brugte den ofte til at sidde på, når han sad og fiskede. Herefter blev den skyllet ud igen, og er først kommet til syne et andet sted på øen nu.

Opgaven med at holde stranden ren indebar også, at Nicolas Ferrier skulle brænde alt materiale, som blev skyllet op på stranden. I maj måned fandt han blandt andet noget, der kunne ligne et blåt sæde samt to kufferter med tøj i. Disse effekter blev brændt på et bål i strandkanten.

“Jeg brændte dem. Det er mit job at samle affald og brænde det. Jeg kunne have fundet mange ting, som stammede fra flyet og brændt dem uden at vide det,“ konstaterer Nicolas Ferrier i samtalen med The Telegraph.

Hvis de franske og malaysiske myndigheder med sikkerhed kan sige, at det er vraggode fra MH370, der er skyllet op på strandene på nordsiden af Réunion, vil det være sandsynligt, at området i løbet af få dage bliver afspærret for strandjægere, så der ikke forsvinder spor, der kan medvirke til at løse gåden om flyets forsvinden.