En Boeing 777-200ER fra KLM. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Interkontinentale KLM-rutenetværk er genetableret

Med 11 destinationer i Afrika er KLM’s netværk tilbage på niveauet fra 2019. Også rutenetværket i Asien og Mellemøsten er ved at ligne sig selv efter de mange midlertidige rutelukninger.

Sommeren 2021 har KLM ruter til 11 destinationer i Afrika. Det er samme antal, som selskabet havde i 2019.

Zanzibar i Tanzania og Kairo i Egypten blev føjet til KLM’s netværk i 2020, og til vinter tilføjer det hollandske flyselskab Mombasa i Kenya som en ny destination.

Beslutningen om at droppe ruterne til Luanda i Angola og Windhoek i Namibia blev taget inden udbruddet af corona. Årsagen var et fald i efterspørgslen.

Lige siden starten af ​​COVID-19-pandemien har KLM forsøgt at bevare så meget af sit netværk som muligt. Den strategi har betydet, at det har været lettere for KLM at opskalere frekvenserne, efterhånden som COVID-19-situationen har tilladt det.

Asien næsten på plads
Midt i juni kunne KLM fortælle, at netværket i Asien og Mellemøsten er ved at være tilbage på niveauet fra 2019.

Til Asien er der denne sommer planlagt 17 destinationer, hvor der var 19 i 2019. Xiamen i Kina er midlertidigt lukket på grund af COVID-19-pandemien.

Ruten til Denpasar på Bali i Indonesien vil blive aktiveret, så snart Bali åbner igen, hvilket formentlig vil være senere i sommer, og Phuket kommer til som destination i løbet af vinteren 2021. Flyrejser til den thailandske ø tilbydes fire gange om ugen.

Syv destinationer i Mellemøsten
I Mellemøsten flyver KLM denne sommer til syv destinationer, hvilket er det samme antal som i 2019.

KLM tilbyder Riyadh i Saudi-Arabien som en ny destination med flyafgang to gange om ugen i sommersæsonen og til vinter tre gange om ugen.

Ruten til Abu Dhabi er blevet suspenderet, selvom KLM tilbyder destinationen i et codeshare-samarbejde med Etihad Airways. Forventningen er dog, at Abu Dhabi vender tilbage som destination til vinter og derved øges antallet af destinationer til otte.

Husk at tjekke reglerne
Der er stadig strenge rejsebegrænsninger i mange landem og KLM råder derfor rejsende til at sikre, at de kender de reglerne, inden de tager afsted.

 

Relaterede artikler: 

KLM har genetableret sine nordamerikanske ruter

KLM har flere ruter end før corona

KLM stopper alle interkontinentale ruter