Embraer ERJ-190 fra German Airways. (foto: Markus Mainka | shutterstock.com)

ITA wetleaser fly fra tysk flyselskab

ITA Airways udvider porteføljen af destinationer gennem wetlease fra German Airways, der i forvejen har en lignende aftale med Lübeck Air og danske Alsie Express.

Det italienske flyselskab ITA Airways har kun været i gang siden den 15. oktober sidste år, hvor selskabet blev skabt af stumperne af hedengangne Alitalia, der tabte kampen mod konkursen og stoppede driften samme dato.

ITA har netop indgået en ny aftale med det tyske flyselskab German Airways om at wetlease to fly. Flyene vil gøre det muligt for ITA Airways at starte driften til tre nye destinationer, som skal beflyves i sommerens trafikprogram.

En aftale om wetlease betyder, at et selskab står for fly, mandskab, vedligehold og forsikring, mens et andet sælger billetter samt står for betaling af lufthavnsafgifter og lignende. Den type aftale gør det muligt for flyselskaberne at øge kapaciteten eller fylde huller i flåden, hvis den mangler en særlig flytype.

Tre destinationer
Aftalen mellem ITA Airways og German Airways betyder, at ITAs passagerer fra den 28. marts kan blive fløjet ombord på to Embraer E190-fly fra German Airways. Flyenes livery vil få tilføjet ”Opereret af ITA Airways” i den tid, hvor de flyver som en del af aftalen.

Flyene vil være indrettet med to serviceklasser, som kaldes Superior og Economy. De to Embraer-fly vil blive benyttet på flyvninger, indtil ITA får leveret de første af syv A220-fly, som selskabet har bestilt fra Airbus, og så vil disse overtage driften, oplyses det.

ITA Airways udtaler desuden, at planen er, at de to fly skal flyve mellem Milano-Linate og henholdsvis London City, Luxembourg og Genève. London City vil blive befløjet med 18 rundture hver uge. Med tre daglige flyvninger mandag til fredag, en om lørdagen samt to hver søndag.

Leaser også til virtuelt flyselskab
Ifølge ITA flugter aftalen med flyselskabets strategi, der handler om at få afprøvet nye markeder i samarbejde med partnere eller ved brug af særligt udvalgte fly, så selskabet kan få afdækket, om det kan betale sig at etablere ruter til visse destinationer.

At udbyde selskabets fly til wetleasing er ikke et nyt forretningsområde for German Airways, der så sent som i sidste måned indgik en lignende aftale med det virtuelle flyselskab Lübeck Air forud for flyvningerne i selskabets sommertrafikprogram.

Som en del af aftalen stiller German Airways et 100-sæders Embraer ERJ190-ER-fly til rådighed for Lübeck Air. Da selskabet er virtuelt, og altså blot eksisterer online, så vil det være det danske flyselskab Alsie Express, der skal stå for den overordnede tekniske operation af flyvningerne.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express i samarbejde om Embraer E-190

Medie: Lufthansa vil overtage op til 40 procent af ITA

ITA underskriver fast ordre på 28 Airbus-fly