En Airbus A330-300 fra Finnair. (Foto: lasta29)

Japansk vulkanø bliver helårsdestination hos Finnair

Finnair vil fra december få Sapporo som helårsdestination med to ugentlige afgange. Det finske flyselskab åbner desuden en rute til Tokyo-Haneda og øger på Osaka-ruten.

Snart åbner Finnair en rute til Sapporo på den japanske vulkanø Hokkaido, og det bliver selskabets femte destination i Japan.

Finnair kunne tirsdag annoncere, at den nye rute mellem Helsinki og Sapporo vil blive betjent to gange om ugen med en Airbus A330-300 fra den 15. december. Og ruten vil blive helårlig, lyder det.

Når ruten åbner i næste måned, vil Finnair være det eneste selskab, der driver en direkte rute fra Europa til Sapporo. I vintertrafikprogrammet bliver der afgang fra den finske hovedstad torsdag og søndag med returflyvninger fredag og mandag. Om sommeren bliver der afgang fra Helsinki onsdag og søndag med returflyvninger mandag og torsdag fra Sapporo.

Vigtigt japansk marked
Foruden den nye rute til Sapporo opererer Finnair til Tokyo Narita, Osaka, Nagoya og Fukuoka. Tidligere er det blevet meldt ud, at Finnair desuden vil åbne en ny daglig rute til Tokyo Haneda fra marts 2020. I forvejen har Finnair altså daglige flyvninger til den anden Tokyo-lufthavn.

”Det er meget spændende at få Sapporo i vores netværk. Japan er Finnairs største marked uden for vores hjemmemarked Finland, og med fem japanske nøglebyer i vores netværk er vi nu det største europæiske flyselskab, der flyver til Japan,” siger Christian Lesjak, direktør for netværk i Finnair.

Hokkaido er kendt for en fantastisk natur og muligheden for at løbe på ski og nyde blandt andet fisk og skaldyr.

Øger på Osaka-rute
På ruten til Osaka har Finnair endvidere besluttet at føje yderligere to ugentlige afgange til med effekt fra sommertrafikprogrammet 2020. Dermed får Finnair samlet set 12 ugentlige afgange på ruten.

Ruterne til Sapporo og Osaka bliver drevet i samarbejde med Finnairs partner gennem mange år, Japan Airlines.

Finnair har en flåde bestående af 83 fly – herunder otte Airbus A330-300 og 14 Airbus A350-900. Selskabet har desuden yderligere fem langdistancefly af sidstnævnte type ventende i ordre.

 

Relaterede artikler:

Finnair klar til stor flådefornyelse

Finnair med første Haneda-rute fra Norden

Finnair vil åbne rute til japansk OL-by