A320-200 fra Joon. (Foto: Wikimedia Commons)

Joon får endnu en rute til Skandinavien

Air France-datterselskabet Joon kommer fra næste sommer til at erstatte moderselskabet på endnu en rute til Skandinavien.

Det kun et år gamle Air France-datterselskab Joon, som især henvender sig til unge rejsende, åbner endnu en rute til Skandinavien. Det sker næste sommer, hvor Joon begynder at flyve mellem Paris Charles de Gaulle og Stockholm.

Der bliver fire daglige afgange på ruten, som Joon vil betjene med både Airbus A320 med 174 sæder og A321 med 212 sæder.

Joon-ruten kommer til at erstatte den nuværende Air France-forbindelse mellem Paris og Stockholm, hvor der i øjeblikket er tre daglige forbindelser, som betjenes med et miks af Airbus A319, A320 og A321.

Oslo var første destination i Skandinavien
Joons første rute til Skandinavien var en rute fra Paris til Oslo, som Joon åbnede i marts i år med tre daglige forbindelser. Fra vintersæsonen 28. oktober begynder selskabet endvidere at flyve mellem Paris og Bergen med én daglig forbindelse.

Samtidig med den nye rute til Stockholm fra næste sommer åbner Joon også ruter fra Paris til Madrid, Prag og Manchester, hvor Joon ligeledes erstatter moderselskabet Air Frances eksisterende forbindelser.

Etableret for et år siden
Joon blev etableret i september 2017 med en produktprofil, der i særlig grad retter sig mod den såkaldte Millenium-generationen.

Ideen med Joon er, at det gennem en billigere omkostningsplatform i forhold til moderselskabet skal indsættes på ruter, hvor Air France har haft svært ved at skabe økonomisk bæredygtighed, eller hvor konkurrencen fra andre flyselskaber – især lavprisselskaber – er stor.

Joon har i dag ni europæiske destinationer samt langdistanceruter fra Paris Charles de Gaulle Mumbai, Cairo, Fortaleza og Mahé. Næste år tilføjes to nye langdistanceruter til henholdsvis Quito i Ecuador og Saint Martin i Caribien.

Flere fly på vej til Joon
På de europæiske ruter flyver Joon med A320 og A321, mens der på langdistanceruterne udelukkende flyves med Airbus A340. I de kommende år skal flåden udvides til også at omfatte Airbus A350.

Selskabet vil i 2020 have en flåde på i alt 28 fly – heraf 18 A320 og A321 og 10 A340 og A350.

Relaterede artikler:

Air France lancerer to nye oversøiske ruter

Første JOON-rute til Skandinavien

Første JOON-langdistanceruter præsenteret