Foto: Alf van Beem / Wikimedia Commons.

Jordanere åbner CPH-rute

CPH og tre andre byer i Nordeuropa får til februar charterruter til en jordansk badeby, som godt kunne tænke sig flere turister.

Turistmyndighederne i den jordanske by Aqaba vil gerne have flere turister til byen, der ligger ud til Det Røde Hav. Og gerne velbemidlede turister fra Nordeuropa, som kan give den lokale økonomi et boost. Uro i Syrien, Israel, Egypten og Irak har ikke just gjort noget godt for Jordans turistindustri.

Men med direkte fly fra fire destinationer i Nordeuropa, så skal den udvikling vendes. Det er i hvert fald håbet hos Aqaba Special Economic Zone Authority.

De har derfor lavet en aftale med Royal Jordanian’s chartergren, Royal Wings, om flyvninger fra Aqaba til København, Bruxelles, Stockholm og Helsinki i den kommende vinter. Hver rute vil blive fløjet en gang ugentligt med Airbus A320-fly.

Hårdt påvirket
Bruxelles-ruten starter allerede den 20. december i år med flyvning hver tirsdag frem til den 18. april næste år. Til februar næste år kobles de tre nordiske byer på med ruteopstart den 11., 12. og 13. februar fra henholdsvis København, Stockholm og Helsinki. De tre ruter vil blive betjent henholdsvis lørdag, søndag og mandag med afgang fra København klokken 14.00 samt fra Stockholm og Helsinki kl. 14.15. Flyvetiden mellem Aqaba og CPH bliver på fem timer og 15 minutter.

Kun 35 kilometer fra Aqaba, på den anden side af grænsen til Israel, ligger den israelske badeby Eilat, som også er hårdt påvirket af nedgang i turisttilstrømningen. Her har man også taget en række initiativer for at lokke charterflyselskaber og -kunder til.

Royal Jordanian er medlem af oneworld-alliancen sammen med blandt andre Finnair, British Airways og American Airlines. Selskabet har 24 fly og flyver til 60 destinationer over det meste af verden. For år tilbage var Københavns Lufthavn på rutekortet, men er det ikke mere. For to år siden luftede selskabet muligheden for, at man vendte tilbage til CPH inden for to år. I så fald ville der være tale om en regulær ruteflyvning til og fra Jordans hovedstad Amman.

 

 

Relaterede artikler:

Royal Falcon tilbage på Amman-Stockholm rute

Turoperatører lune på Israel

Erstatter Egypten med Jordan