Airbus A320-200 fra Egyptair.

Flykapring er slut

Den egyptiske gidseltager, der i morges kaprede et EgyptAir-fly fra Alexandria til Cairo, har overgivet sig i Larnaca Lufthavn på Cypern.

Et Airbus A320-200 passagerfly fra Egyptair med 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord forlod i morgen kl. 06.30 Alexandria El Nouzha Airport med kurs mod Cairo.

Flyet med rutenummer MS181 skulle efter planen lande i Cairo kl. 07.15 lokal tid, men en kapring betød, at flyet måtte fortsætte til Larnaca Airport på Cypern, hvor flyet landede ved 8-tiden mandag morgen.

Flyet blev efterfølgende kørt til et afsides liggende område af lufthavnen samtidig med, at lufthavnen blev lukket for al trafik.

Relativt hurtigt blev børn og kvinder givet fri, og sidenhen løslod den enlige kaprer de øvrige passagerer, således at der til sidst blot var fire besætningsmedlemmer og tre udenlandske passagerer tilbage i flyet.

Kaprer overgav sig
Blandt de 55 passagerer var hovedparten ifølge CNN af egyptisk oprindelse. Herudover var der otte amerikanere, fire hollandske statsborgere, to belgiere, fire briter, en syrer, en franskmand samt en italiener om bord

Ifølge internationale medier har kapreren bedt om, at myndighederne afleverer et brev til hans eks-kone, der bor på Cypern. Det kunne tyde på, at kapringen angiveligt kan have et personligt motiv frem for et politisk motiv, hvilket også bekræftes at de cypriotiske myndigheder.

Ved 14-tiden valgte den egyptiske flykaprer at overgive sig, hvorefter de sidste passagerer og besætningsmedlemmer blev sluppet fri.