Midtjyderne får næste år mulighed for at flyve direkte fra Karup til Grækenland.

Karup får græske charterdestinationer

Karup Lufthavn får sine to første charterdestinationer, når Apollo og Bravo Tours næste år vil flyve til Grækenland.

Charterrejsearrangørerne Apollo og Bravo Tours yder hver deres lille bidrag til at skabe mere aktivitet i Karup Lufthavn – der snart skal have nyt navn.

I timerne før et velbesøgt pressemøde i lufthavnen torsdag middag annoncerede både Apollo og Bravo Tours således, at man i sommeren 2017 vil flyve chartergæster direkte fra lufthavnen til den græske sol og varme. Med Apollo er destinationen Chania på Kreta, mens Bravo Tours vil fragte midtjyderne til den anden græske ø Rhodos.

Apollo vil flyve hver fredag i skolernes seks uger lange sommerferie fra slutningen af juni til starten af august. Hver flyvning vil have plads til 177 passagerer, så Apollo i alt udbyder 1.062 pladser. Flyrejsen foregår med Danish Air Transport, der i forvejen flyver mellem Karup og Københavns Lufthavn.

Bravo Tours stikker afsted til Rhodos første gang den 20. juni og vil også flyve en gang om ugen i skolernes sommerferie.

Jyllands nye knudepunkt
Der vil blive tilbudt gratis parkering i det, som Apollo ikke tøver med at kalde Jyllands nye trafikknudepunkt. Da knudepunktet endnu ikke just er overbefolket med passagerer, så vil begge selskaber tilbyde hurtig check-in ved udrejse og smidig bagagehåndtering ved hjemkomst.

”Karup giver så god mening for os, fordi lufthavnen ligger centralt i Midtjylland, hvor vi både har kontor og mange trofaste gæster. Desuden vil vi gerne støtte op om Karup som lufthavn,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Samme toner lyder fra Bravo Tours:

“Jeg synes, det er meget naturligt, vi bakker op om lufthavnen i Karup med en ny rute. Vi har selv hovedkontor i Herning, og længe gerne ville give vores gæster mulighed for at flyve direkte fra Karup Lufthavn,” siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør for Bravo Tours.

Det er de nye visioner og tiltag i Karup Lufthavn, som flyselskabet Danish Air Transport samt de ni ejerkommuner står bag, der nu får de to charterarrangører til at afprøve Karup som afrejselufthavn.

Først i Odense
Apollo var i 2007 de første til at tilbyde charterrejser fra Odense Lufthavn. Sidenhen er Spies, Gislev Rejser, Bravo Tours og flere andre selskaber fulgt efter til lufthavnen, som i dag hedder H.C. Andersen Airport og i 2015 havde mere end 12.000 chartergæster. I 2012 kiggede Spies på mulighederne for at flyve til charterdestinationer fra lufthavnene i Karup, Sønderborg og Roskilde. De planer blev dog siden skrinlagt.

 

 

Relaterede artikler:

Karup Lufthavn skifter navn

Chartertilbagegang i Odense

Spies skrinlægger provins-ekspansion

Spies ekspanderer i de mindre lufthavne

Apollo satser massivt fra Odense Lufthavn