Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: KLM)

KLM bytter Sri Lanka ud med indisk destination

Ustabilitet i Sri Lanka og de finansielle udfordringer i Jet Airways, får KLM til ændre på sit rutenetværk til og fra Indien.

Med få dages mellemrum udspandt der sig i april nogle begivenheder, der har skabt ændringer i KLM´s rutenetvæk.

Den 17. april måtte Jet Airways efter en længere tids dødskamp sætte samtlige fly på jorden, og fire dage senere blev Sri Lanka ramt af terrorbomber, der dræbte 258 mennesker, heraf 46 udlændinge.

Det har betydet, at KLM med virkning fra den 28. oktober midlertidig vil lukke ruten fra Amsterdam til Colombo, der er hovedstad i Sri Lanka. Ruten har været betjent siden efteråret 2016 med to til tre ugentlige afgange.

“Den seneste udvikling og de økonomiske fremtidsmuligheder i Sri Lanka har bragt et kommercielt pres på flyvningerne til Colombo,” skriver KLM i en pressemeddelelse.

Overtager Bangalore-rute
I stedet vælger KLM at udvide aktiviteterne i Indien som følge af de økonomiske problemer i Jet Airways, der stadig befinder sig i betalingsstandsning, hvor udsigterne til en succesfuld rekonstruktion er beskedne.

Fra den 28. oktober vil KLM flyve tre gange om ugen fra Amsterdam til Bangalore (Bengaluru på engelsk, red.) med Boeing 787-9 Dreamliner. Ruten har siden efteråret 2017 og frem til midten af april været opereret af Jet Airways på daglig basis ved hjælp af Airbus A330-fly.

“Indtil for nylig samarbejdede KLM intensivt med sin partner Jet Airways på ruter til og fra Indien. Desværre måtte Jet Airways suspendere alle sine flyvninger på ubestemt tid med virkning fra april 2019. Derfor besluttede KLM at øge kapaciteten til Indien for at tilbyde vores kunder alternativer, samtidig med at det imødekommer markedets efterspørgsel,” hedder det i en pressemeddelelse fra det hollandske flyselskab.

Tredje destination i Indien
Den kommende rute til Bangalore vil blive opereret på mandage, onsdage og fredage med Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til 294 passagerer fordelt med 30 i World Business Class, 45 i Economy Comfort Class samt 219 i Economy Class-sektionen.

Dreamliner-flyet afgår fra Amsterdam Schiphol Airport kl. 11.05 med ankomst kl. 00.50 den følgende dag i Bangalore. Returflyvningerne finder sted på tirsdage, torsdage og lørdage med afgang kl. 02.45 og ankomst samme dag kl. 08.25 lokal tid i den hollandske storlufhavn.

Med Bangalore som ny destination kommer KLM til at flyve til tre byer i Indien, da selskabet i forvejen betjener både New Delhi og Mumbai fra Amsterdam. Ruter som ikke alene tager udgangspunkt i lokalmarkedet mellem Europa og Indien, men også i høj grad transfermarkedet mellem USA og Indien.

 

Relaterede artikler

Bevæbnede vagter på Sri Lankan Airlines-fly

Jet Airways indstiller driften

Star Alliance-selskab åbner rute til Sri Lanka