En Airbus A330-300 fra Sri Lankan Airlines. (Foto: Masakatsu Ukon)

Bevæbnede vagter på Sri Lankan Airlines-fly

Efter terrorhandlingen påskedag i Sri Lanka har det nationale flyselskab valgt at indføre bevæbnede vagter på udvalgte flyvninger.

Forøget sikkerhed bliver fremover en realitet på fly fra Sri Lankan Airlines.

Det står klart, efter ledere fra Sri Lankas turistudviklingsmyndighed og fra det nationale flyselskab deltog på Arabian Travel Market i Dubai i den forgangne weekend.

Her fortalte administrerende direktør i Sri Lankan Airlines, Vipula Gunatilleka, over for Euronews, at det statsejede flyselskab vil bringe bevæbnede vagter – de såkaldte Air Marshals – med på udvalgte flyvninger. Vagterne skal supplere sikkerheden i selve landets lufthavne, hvor militæret sørger for sikkerhed og tryghed.

Staten søger efter privat investor
Den 21. april blev Sri Lanka ramt af et frygteligt terrorangreb, hvor over 250 mennesker mistede livet som følge af en række koordinerede bombeangreb på blandt andet hoteller og i kirker. Efter terrorangrebet er sikkerheden i Sri Lanka forøget markant, men østaten forventer alligevel et stort fald i antallet af turister i år. Og Sri Lankan Airlines mærker allerede den faldende interesse fra turisterne.

”Hvis man ser på vores forretning i forhold til passagerantal og de forudgående bookinger, har vi oplevet et fald på 10 procent. Selvfølgelig ser vi aflysninger fra de europæiske destinationer, men vores andre markeder som Indien og Mellemøsten har holdt ved,” sagde Vipula Gunatilleka til Euronews.

På trods af den nuværende situation har Sri Lankan Airlines stadig fokus på den daglige drift af flyselskabet, hvor der i forvejen arbejdes med at gøre selskabet rentabelt.

“I den turnaround-plan, som vi har sendt til regeringen, forventede vi at nå en breakeven-situation inden for tre år. Regeringen har været på udkig efter en privat investor, men det vil blive forsinket, tror jeg, med den nuværende situation taget i betragtning. Det største problem er, at 45 procent af vores tab skyldes rentefinansiering,” forklarede Vipula Gunatilleka.

Forventer færre turister
Oneworld-medlemmet Sri Lankan Airlines har en flåde bestående af i alt 27 fly – herunder fly udelukkende fra Airbus og i skikkelse af forskellige varianter af typerne A320, A321, A330 og A350. Det nationale srilankanske flyselskab har 42 destinationer på rutekortet.

Turistmyndighederne i Sri Lanka har på baggrund af terroranslaget nedjusteret forventningen til antal turister i indeværende år med 500.000, så der kun forventes to millioner frem mod nytåret 2019/20.

 

Relaterede artikler:

Oneworld udvider med SriLankan Airlines

Star Alliance-selskab åbner rute til Sri Lanka

Uenighed om vagter udskyder Iran Air-rute til CPH