KLM Cityhopper køber 17 nye fly

Det regionale flyselskab KLM Cityhopper har afgivet ordre på 17 nye Embraer-fly, der skal erstatte de 19 tilbageværende Fokker F70.

KLM Cityhopper tog mandag det sidste skridt i forhold til at gennemføre selskabets flådefornyelse. Tidligere havde KLM Cityhopper taget beslutningen om at udskifte selskabets Fokker F100-fly med Embraers E190, og i de kommende år udskiftes F70´erne med nye Embraer E175-fly.

Det blev en kendsgerning, da KLM Cityhopper mandag afgav en ordre på 15 E175-fly samt to eksemplarer af E190. I aftalen er der yderligere en option på 17 E-Jets til KLM Cityhopper og det franske søsterselskab HOP!

Ordren repræsenterer en værdi i listepriser på 764 mio. dollars – eller godt 5,3 mia danske kroner. Med optionen er ordreværdien på det dobbelte.

De nye E-Jets vil supplere de 28 E190-fly, som KLM Cityhopper i forvejen beskæftiger, og de 19 tilbageværende Fokker F70-fly vil blive faset ud fra begyndelsen af 2016, således at det hollandske regionale flyselskab fra 2018 kun vil have Embraer-fly i flåden.

“Købet af disse 17 Embraer-fly sammen med en option på yderligere 17 fly repræsenterer en gigantisk fremskridt for KLM hvad angår flådefornyelse. KLM vil fortsætte med at investere i flåden og produktet for at kunne tilbyde passagererne det bedste samt vise vores forpligtelse overfor vores kunder,“ udtaler koncernchef Pieter Elbers fra moderselskabet KLM.

Øget sædekapacitet
Med leveringen af de nye E175-fly vil KLM Cityhopper samtidig kunne øge sædekapaciteten. De nuværende Fokker F70-fly har plads til 80 passagerer, mens de nye E175´ere er indrettet med 88 sæder, hvilket er en 10 procent forøgelse af sædeantallet. De eksisterende 28 E190 samt de to ny fly i samme serie vil alle være indrettet med 100 sæder.

Ordren fra KLM, der har udsigt til at blive Europas største Embraer-operatør, skaber da også glæde hos den brasilianske flyproducent.

“KLM Cityhoppers beslutning om at købe flere E-Jets er en fantastisk validering og bekræftelse af, at E-Jets er de mest effektive, komfortable og omkostningseffektive fly i segmentet fra 80 til 110 passagerer,“ siger Paulo Cesar Silva, der er koncernchef hos Embraer Commercial Aviation.

KLM Cityhopper har syv mio. årlige passagerer og flyver blandt andet til København, Billund og Aalborg.