Foto: Menno Mennes

KLM-fly bliver orange

KLM har ladet et Boeing 777-300 fly udsmykke i en særlig bemaling, der hylder orange som den hollandske nationalfarve.

Hvert år den 30. april fejrer Holland sin nationaldag, hvor hele landet bliver klædt i orange. Det kan undre, når landets flag indeholder farverne rød, hvid og blå, men traditionen går tilbage til fyrstehuset Oranje-Nassau, der har navn efter fyrstendømmet Orange i Sydfrankrig. Mange tidligere regenter i Holland stammer fra slægten, og i 1815 blev Holland omdannet fra republik til kongedømme under styre af huset Oranje-Nassau.

Farven orange ser man også i fuldt flor, når det populære hollandske fodboldlandshold spiller sine kampe. Oranje er kælenavnet for fodboldholdet, og tilhængerne er iklædt orange farver.

Hos KLM vil man også vise sit tilhørsforhold til nationalfarven, selvom selskabets fly altid har været blå. På de sociale medier har KLM gennem tiden fået mange opfordringer til at male et fly i de orange farver, og da KLM på nationaldagen i 2015 spurgte brugerne på de sociale medier, om man skulle male et fly i orange farver, kom der 30.000 “likes” tilkendegivelser og 2.500 kommentarer.

I sidste uge kunne KLM så præsentere resultatet, da Boeing 777-300 flyet med registreringen PH-BVA rullede ud fra en malerhangar i Schiphol Lufthavn. I en live-transmission på Facebook, kunne flyentusiaster og fans af det hollandske flyselskab overvære præsentationen af flyet “Orange Pride”, der er malet i orange farver i den forreste del af flykroppen, mens den bageste del har den traditionelle blå KLM-farve.

Flyver atleter tilbage fra OL
Det var ikke længe, at KLM-flyet fik lov til at stå på jorden til ære for mange beundrere. Allerede samme dag blev kursen sat mod Chengdu i Kina på rutenummer KL 891. Sidenhen har flyet også været en tur forbi lufthavnene i Abu Dhabi og Muscat.

Der er ingen tvivl om, at KLM-flyet vil vække stor opsigt, hvor i verden, det dukker op. Det er allerede besluttet, at “Orange Pride” skal flyve de hollandske atleter og deres medaljer hjem fra OL i Brasilien på rutenummer KL708 den 22. august fra Rio de Janeiro til Amsterdam. En flyvning, der allerede er totalt udsolgt. Herudover vil KLM benytte flyet til at markedsføre Holland ved særlige lejligheder.

Det tog et team på 35 mand i alt fire dage at få sprayet 335 liter maling på den store flykrop.

 

Relaterede artikler:

KLM lancerer ny bemaling

Ny Business Class på KLM-Dreamliners

Aalborg første destination til nyt KLM-fly