(Foto: KLM)

KLM-fly skadet af bagagevogn i Aalborg

Et Embraer E-190 fly fra KLM måtte 1. juledag opgive at gennemføre morgenturen fra Aalborg til Amsterdam. En bagagevogn havde påkørt den forreste luge til flyets lastrum.

Kl. 06.20 om morgenen på 1. juledag sad adskillige forventningsfulde passagerer ombord i et 100-sæders Embraer E-190-fly fra KLM i Aalborg Lufthavn og ventede på at blive fløjet 624 kilometer sydpå til den international Schiphol-lufthavn ved Amsterdam.

Flyet kom dog aldrig i luften, da det forinden var blevet påkørt af en bagagevogn, der beskadigede den forreste luge i lastrummet.

Ifølge Nordjyske var det ikke muligt at hidkalde en tekniker tidligt på morgenen 1. juledag, hvorfor kaptajnen besluttede at aflyse flyvningen. I stedet blev passagererne bedt om at forlade flyet, hvorefter de et par timer senere blev placeret ombord i busser, der satte kursen mod Billund Lufthavn, hvorfra der var ledige pladser på en eftermiddagsafgang.

Returnerede tom til Amsterdam
Det lykkedes at ombooke samtlige passagerer til senere afgange med udgangspunkt i flyvningen fra Billund til Amsterdam.

Flyet med registreringen PH-EZV måtte blive i Aalborg Lufthavn indtil den 26. december, hvor det først på eftermiddagen forlod den nordjyske lufthavn med kurs mod Amsterdam som positioneringsflyvning med rutenummeret KL9955.

Tidligere har KLM haft hyppige tekniske fejl på selskabets Fokker F70-fly på morgenafgangene fra Aalborg. Men siden overgangen til Embraer E-190 fly har der ikke været problemer siden den 24. februar i år, og nu senest den 25, hvilket dog var udenforstående faktorer, der forårsagede aflysningen.