KLM Boeing 747-400

KLM flyver atter “sortlistede” passagerer til USA

Som en følge af den midlertidige omstødelse af Trump-dekretet om at forbyde indrejse i USA for syv landes statsborgere, åbner KLM atter for disse nationaliteter.

Kun en uge efter at USA´s præsident Donald Trump underskrev et dekret, der midlertidigt forhindrer statsborgere fra Iran, Irak, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen og Libyen at rejse ind i USA, har en dommer i den amerikanske delstat Washington i går omstødt dekretet og indtil videre beordret stop for indrejseforbuddet.

Det betyder, at flyselskaberne atter kan tage passagerer fra de pågældende lande med om bord på flyvninger til USA.

Det lader dog til, at der er en vis tilbageholdenhed hos flyselskaberne, der angiveligt har savnet præcise informationer om, hvilke regler, der aktuelt er gældende. Hos hollandske KLM er der ingen tøven. Flyselskabet har lørdag formiddag meddelt, at man er klar til at tage imod rejsende fra de syv lande, selvom destinationen hedder USA.

“Som følge af den kendsgerning, at en føderal domstol i USA midlertidigt har fjernet indrejseforbuddet, glæder det KLM at kunne meddele, at de amerikanske immigrationsmyndigheder har meddelt flyselskaberne, at passagerer fra Syrien, Iran, Irak, Somalia, Sudan, Libyen og Yemen, atter vil få adgang til at rejse ind i USA,” lyder det i en pressemeddelelse fra KLM.

KLM flyver til USA fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, hvortil der er daglige flyforbindelser fra København, Billund og Aalborg.

Qatar Airways var først
Selvom KLM er det første europæiske flyselskab, der agerer i forhold til omstødelsen af indrejseforbuddet, er der flere andre flyselskaber, der allerede har reageret.

Lørdag morgen kunne Qatar Airways således som det første flyselskab meddele, at selskabet igen vil flyve passagerer fra de syv lande til USA, såfremt de er i besiddelse af et gyldigt visum eller et et såkaldt Green Card med opholdstilladelse.

SAS havde lørdag formiddag ikke hørt om de nye ændringer, men i løbet af dagen ændrede selskabet også sine regler. SAS gør dog opmærksom på, at reglerne kan ændre sig igen med kort varsel, og den endelig afgørelse om indrejsetilladelse ligger hos de amerikanske immigrationsmyndigheder.

 

Relaterede artikler:

Emirates rammes af Trumps ændrede indrejseregler

Op imod 400 passagerer ramt af nye indrejseregler til USA