KLM A330-200. (Foto: BriYYZ / Wikipedia)

KLM forbereder ny rute til Minneapolis

Fra slutningen af marts måned næste år ventes KLM at etablere en ny rute fra Amsterdam til Minneapolis/St. Paul i den amerikanske delstat Minnesota.

Hollandske KLM ventes næste år at tilføje endnu en destination i det nordamerikanske rutenetværk. Selskabet har indtil videre lagt rutenumre og flytider op i GDS´erne for en ny rute fra Amsterdam til Minneapolis/St. Paul, skriver Airlineroute.net.

Således ventes KLM fra den 27. marts 2017 at flyve tre gange ugentligt til Minneapolis, der er den største by i delstaten Minnesota. Der planlægges med flyvninger på mandage, onsdage og lørdage med Airbus A330-200 fly, der har plads til 243 passagerer i en treklasses version med World Business (30), Economy Comfort (35) samt Economy Class (178).

KLM har ikke betjent ruten siden september 2001,  hvor mange nordamerikanske ruter blev indstillet som følge af den manglede rejselyst efter terrorangrebet på USA den 11. september samme år.

Hele året fra Island
I dag er der blot ét europæisk flyselskab, der har Minneapolis/St. Paul på rutekortet året rundt. Det er Icelandair, der i højsæsonen flyver op til gem gange ugentligt fra Keflavik. Herudover flyver tyske Condor i sommerhalvåret mellem Frankfurt og Minneapolis/St. Paul.

Endelig flyver Skyteam-selskabet Delta Air Lines dagligt fra Amsterdam, Paris-CDG og London-Heathrow direkte til Minneapolis St. Paul International Airport, og om sommeren suppleres med en rute fra Keflavik.

Minneapolis er den største by i Minnesota, mens St, Paul er hovedstad i delstaten. Tilsammen er de to byer ved bredden af Mississippi kendt som “Twin Cities” på grund af den tætte beliggenhed.

Delta Air Lines fusionerede i 2008 med Northwest Airlines, der oprindeligt blev etableret i Minneapolis og havde et omfattende rutenet til Europa. Midt i 1980´erne fløj Northwest således med Boeing 747 fra Minneapolis via London-Gatwick til Stockholm, mens Stockholm og København blev trafikeret fra New York-JFK.

 

Relaterede artikler:

KLM følger efter SAS til Miami

KLM åbner og lukker USA-ruter

Delta fra Minneapolis til nordisk lufthavn