Fokker F-70 ved åbningen af ruten fra Amsterdam til Aalborg den 28. marts 2011. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

KLM øger på Aalborg-Amsterdam

Stærk efterspørgsel får KLM til at opjustere fra to til tre daglige afgange mellem Aalborg og Amsterdam allerede fra 28. januar.

Siden KLM i slutningen af marts måned sidste år etablerede en direkte flyrute fra Aalborg til Amsterdam med to daglige afgange, har trafikken fra den nordjyske lufthavn udviklet sig ganske markant.

Det fik derfor KLM til at opgradere til tre daglige afgange i løbet af sommertrafikprogrammet 2012, der slutter lørdag den 27. oktober. Herefter var det planen, at der skulle reduceres til to daglige afgange i løbet af vinterhalvåret.

KLM vil da også i perioden fra den 28. oktober til 27. januar reducere fra tre til to daglige rundture. Men allerede den 28. januar vender den tredje daglige afgang tilbage, to måneder tidligere end forventet.

“Efterspørgslen har været god og vi har på ruten vist gode tal i de seneste måneder, hvorfor vi får denne frekvens genindsat tidligere end forventet,“ fortæller Vincent Audesseau, der er Country Manager for Air France-KLM i Danmark.

Mulighed for større fly
Den tredje frekvens får afgang fra Aalborg kl. 17.20 med ankomst i Amsterdam kl. 18.40. Ruten vil dog først blive opdateret i tidtabeller og bookingsystemer i løbet af et par dage.

I øjeblikket flyver KLM med et fly af typen Fokker F70 på ruten mellem Aalborg og Amsterdam. Her er der plads til 50 passagerer på Economy Class og 30 passagerer på Europe Select Class. Der bliver også et Fokker F70-fly, der indsættes på den ekstra frekvens fra slutningen af januar måned. Men i trafikprogrammet bliver den tredje frekvens opereret med Embraer 190-fly med plads til 100 passagerer.

“Det bliver en stor udfordring med den tredje frekvens midt i lavsæsonen, der ikke er det travleste tidspunkt på året. Men vi vil tage udfordringen op og er overbevist om, at det vil blive en succes. Hermed kan vi endnu engang understrege vores interesse og engagement i det jyske marked,“ siger Vincent Audesseau.