KLM Boeing 747-400

KLM og Finnair de mest punktlige ​

KLM og Finnair klarer sig i marts bedst på henholdsvis globalt og europæisk plan i disciplinen at komme frem til tiden.

KLM var i marts det mest punktlige flyselskab blandt 44 af verdens største flyselskaber, i det næsten 92 procent af selskabets flyvninger ankom inden for de 15 minutter efter planlagt ankomsttid, som defineres som rettidig ankomst.

Mens japanske flyselskaber ofte sidder tungt på de øverste pladser, når regnebrættet gøres op og verdens mest punktlige selskaber opgøres over et helt kalenderår, så er der europæisk dominans i toppen i marts. Det viser den månedlige statistik fra det amerikanske firma Flightstats.

Ind på en andenplads kommer således Austrian Airlines med polske LOT på en fjerdeplads, Iberia på en sjetteplads og airberlin på en syvendeplads. Lufthansa og Alitalia kommer ind som nummer 8 og ni. Kun japanske JAL, Singapore Airlines og sydamerikanske TAM gør sig gældende i top 10 som henholdsvis nummer tre, fem og 10.

Skandinaviske SAS er det 16. mest punktlige flyselskab i marts, mens Norwegian bliver nummer 26.

Se sig slået af Finnair
På europæisk plan må KLM lige akkurat se sig slået af Finnair, der i marts var det mest punktlige selskab blandt 26 af Europas største flyselskaber. 92,6 procent af finnernes flyvninger ankom indenfor 15 minutter, mens 91,72 af KLM’s flyvninger ankom til tiden. På tredjepladsen kom det græske Star Alliance-medlem Aegean Airlines, hvis fly i 90,63 procent af tilfældene var fremme gatene til tiden.

Hos SAS var man rettidigt fremme i 84,46 procent at tilfældene, hvilket indbringer en 11. plads til selskabet, der tidligere har været Europas mest rettidige. Norwegian bliver i marts nummer 15. Værst stod det i marts til hos spanske Vueling. Her kom 64,78 procent af flyene frem til tiden.

På globalt plan var klassens slemme dreng Pakistan International Airlines, hvor kun 53,82 procent af flyvningerne kom rettidigt frem.

 

Læs også:

Finnair verdensmester i punktlighed

SAS tilbage i punktlighedstoppen

Finnair Europas punktligste flyselskab

Nordisk luftfart indtager toppen af punktligheds-statistik