En Boeing 777-300ER fra det indiske flyselskab Jet Airways. Foto: Timothy Dauber

KLM overtager fly og slots fra Jet Airways

KLM indgår en betinget købsaftale med det konkursramte Jet Airways. Det hollandske flyselskab vil erhverve både fly og angiveligt også slottider.

Jet Airways og KLM har indgået en betinget salgs- og købsaftale, der endnu mangler godkendelse fra indiske såvel som hollandske myndigheder.

Der er tale om, at KLM vil købe dele af forretningsaktiviteterne i det krakkede indiske flyselskab, uden at aktiebeholdningen vil blive påvirket. KLM kommenterer aftalen over for Simple Flying.

”KLM undersøger i øjeblikket en mulig erhvervelse af en del af Jet Airways-netværket. KLM og Jet Airways havde kombineret aktiviteter mellem Indien og Schiphol for at forbinde Indien med Europa og Nordamerika,” skriver det hollandske flyselskab.

”Efter konkursen i Jet Airways forsøger KLM at fortsætte og reparere denne del af rutenettet så meget som muligt. For at opnå dette undersøger KLM en mulig overtagelse af Jet Airways’ aktiver i Amsterdam.”

Køb af Boeing 777 og slottider
The Hindu BusinessLine rapporterer imidlertid, at Jet Airways vil sælge et fly og to af deres tidligere slots i Amsterdam Schiphol. KLM oplyser desuden over for Simple Flying, at selskabet også vil købe markedsføringsdata, cateringudstyr, kontormøbler og en Boeing 777-300ER. KLM vil ikke bekræfte købet af slottider.

Før Jet Airways gik konkurs, havde selskabet et partnerskab med KLM, der blandt andet indebar en codeshare-aftale fra 2014 og en udvidelse af codeshare- og loyalitetsprogrammet fra slutningen af 2017.

De fleste af Jet Airways’ slottider blev fordelt til andre indiske flyselskaber, men der er altså stadig nogle tilbage. KLM vil naturligt nok være interesseret i slottiderne i Amsterdam Schiphol, da selskabet ellers ikke længere har mulighed for at ekspandere i den travle lufthavn.

Det fly, KLM muligvis vil overtage fra Jet Airways, kan ganske givet være en 12 år gammel Boeing 777-300ER med registrering VT-JEW. Dette fly blev beslaglagt i Amsterdam, da det indiske selskab ikke havde betalt gebyrer til handlingselskabet. KLM råder i forvejen over 14 Boeing 777-300ER.

 

Relaterede artikler:

Medie: AFKL og Jet Airways vil byde på Air India

KLM vender tilbage til Mumbai

Jet Airways indstiller driften